2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotožurnalisto Aleksandro Juozapaičio nuotraukų paroda “Augintiniai ir jų bioenergetika”

2019-12-11
 
Dainius Ručinskas,
LŽS narys

 

Tie nuolat miauksintys, amsintys, žvengiantys gyvūnai - mūsų draugai. Nacionaliniame vėžio institute gruodžio 13 dieną atidaroma fotožurnalisto Aleksandro Juozapaičio nuotraukų paroda "Augintiniai ir jų bioenergetika".
Beveik pusšimtyje fotokadruose žiūrovai galės išvysti naminius gyvūnus užfiksuotus neįprastais rakursais. Śtai linksmas šuniukas kudlius sukasi šokio ritmu, kaip sniegas baltas žirgas lyg viesulas skrieja kanopomis neliesdamas žemès, linksmas bičių spečius bando sulįsti į stiklainį...
Pasak parodos autoriaus A.Juozapaičio, "kodėl nusprendžiau fotografuoti gyvūnus sunku pasakyti. Visų pirma todėl, jog jie padeda mums gyventi. Džiaugtis, mylėti, kalbėti. O gal ir todėl, kad jų bioenergetiniai laukai mus tiesiog gydo.
Tie, kuri savo namuose turi vieną ar kelis augintinius, nepatiria tiek daug streso, grįžę po darbo ir paglostę naminį gyvūną, nusiramina, atsipalaiduoja,dažnai nusišypso. Ypač tai jaučia vaikai."
"Mano parodo tikslas, - sako A.Juozapaitis, -paskatinti aplinkinius suvokti , kad šalia mūsų yra nematomi gydytojai- augintiniai. Jie skleidžia savo gydomuosius bioenergetinius laukus".
Šios parodos darbus autorius žada padovanoti vaikų onkologinei ligoninei.
Fotografas Aleksas Juozapaitis gerai žinomas savo meninemis nuotraukomis gamtosaugine tema. Labai išraiškingos fotografijos iš bitininkystès, žirgininkystės vietų. Pastaruoju metu fotografas daug nuotraukų spaudai pateikia iš įvairių Lietuvos kaimų, pastoviai fiksuoja ūkininkų veiklos momentus.
Beje, A.Juozapaitis aktyviai alyvavo Atgimimo procese, jo nuotraukos saugomos Seimo archyve, plačiai publikuojamos užsienio leidiniuose.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-11 16:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media