2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2020“ tarptautinė vertinimo komisija

2020-02-03
 
Komisijos narių fotografijų autoriai: Evgenia Levin, Monika Penkutė, Domas Rimeika.

Komisijos narių fotografijų autoriai: Evgenia Levin, Monika Penkutė, Domas Rimeika.

Jau 19-tą kartą organizuojamam konkursui „Lietuvos spaudos fotografija" pateiktas pavienes fotografijas bei nuotraukų serijas vertins kompetentinga tarptautinė komisija. 2020 m. vasario mėnesio 15-16 dienomis konkursui pateiktas fotografijas vertins profesionalūs fotografai: Stefano Schirato (Italija), Sergey Maksimyšin (Rusija), Artūras Morozovas (Lietuva); žurnalo „Moteris" vyr. redaktorė Ieva Rekštytė - Matuliauskė bei režisierė, jaunojo kūrėjo premijos laureatė Aistė Žegulytė.
Fotografijas konkursui „Lietuvos spaudos fotografija 2020" galima pateikti iki 2020 m. vasario 10 d. 23 val. 59 min. Fotografijų (skaitmeninių bylų) pateikimas (upload) internetu adresu: http://contest.photocircle.lt/
 

 

Konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2020" tarptautinė vertinimo komisija abėcėlės tvarka (ir nuotraukoje):
Sergejus Maksimišinas gimė 1964 m. 1982 m. baigęs vidurinę mokyklą Kerčėje, Kryme (Ukraina), įstojo į Leningrado politechnikos instituto Eksperimentinės branduolinės fizikos fakultetą. Nuo 1985 m. dvejus metus tarnavo sovietinėje armijoje kaip fotografas Kubos sovietinių karinių specialistų grupės kariniame klube. Grįžęs po tarnybos 1988 m. tęsė studijas institute, derindamas mokymąsi su darbu Valstybinio Ermitažo muziejaus Mokslo ir technikos ekspertizės laboratorijoje. Vėliau, 1996-1998 m., studijavo Sankt Peterburgo žurnalistų namų Fotožurnalistikos fakultete. 1999-2003 m. dirbo etatiniu laikraščio Izvestija fotografu, nuo 2003 m. yra laisvai samdomas fotografas. 
Tarp kitų jo apdovanojimų yra: World Press Photo (2004, 2006 m.), Russia Press Photo (2001, 2002, 2003, 2004 m.), UNEP tarptautinis fotografijos konkursas aplinkosaugos tema (2005 m.).
Artūras Morozovas (Lietuva, gim. 1984) - Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis dokumentikos fotografas. Per pastarąjį dešimtmetį jis nušvietė nemažai svarbiausių Lietuvos ir užsienio įvykių, nagrinėjo jautrias socialines temas. A. Morozovas įamžino karinius konfliktus Kaukaze, Palestinoje ir Ukrainoje, migrantų krizę Europoje, gilinasi į procesus vykstančius Rusijoje ir kitose posovietinėse šalyse. Artūro darbai buvo publikuoti pasaulinio garso žiniasklaidoje, įskaitant „The Guardian", „The New York Times", „Der Spiegel", „Paris Match", „Al Jazeera" ir t.t. 
A.Morozovas yra vienas iš „Nanook" - pirmosios Lietuvoje multimedijų dokumentikos platformos įkūrėjų. Šiuo metu A. Morozovas savo darbais pasakoja apie socialinę atskirtį ir skurdo kultūrą Lietuvoje.
Ieva Rekštytė-Matuliauskė kultūros ir dizaino srityje besispecializuojanti žurnalistė, seniausio ir didžiausio mėnesinio žurnalo Lietuvoje „Moteris" vyriausioji redaktorė, meno edukatorė. Kelerius metus yra rengusi kasmėnesinę rubriką „Nuotraukos istorija" žurnale „IQ Life" , kurioje aprašydavo lietuvių autorių fotografijas bei jų sukūrimo istorijas. Bendradarbiavo su MO muziejumi ir vykdė edukacinį projektą „Keliaujantis muziejus", kurio metu keliavo po mokyklas ir vedė kūrybines dirbtuves apie vizualųjį lietuvių meną.
Stefano Schirato gimė 1974 m. Bolonijoje, čia baigė politikos mokslų studijas. Jau daugiau nei 20 metų dirba laisvai samdomu fotografu, ypatingą dėmesį skirdamas socialinėms temoms. Bendradarbiauja su įvairiais žurnalais, asociacijomis ir tokiomis nevyriausybinėmis organizacijomis kaip Emergency, Caritas Internationalis, ICMC, kur dalyvauja kuriant projektus, susijusius su žmogaus teisėmis, pabėgėliu krize ir nelegalia migracija. Be kitų, jo darbus spausdina ir The New York Times, CNN, Newsweek Japan, Al Jazeera, Vanity Fair, Le Figaro, Geo International, Burnmagazine, National Geographic. Šiuo metu jis užsiėmęs keleto projektų apie pabėgėlių krizę įgyvendinimu Rytų Europoje ir Afrikoje, o pastaruosius ketverius metus dirba prie Terra Mala projekto apie aplinkos taršą Pietų Italijoje. Jo naujausias darbas apie pabėgėlių krizę Balkanų koridoriuje „Kelias tik į vieną pusę" eksponuojamas Atstovų Rūmuose Romoje, kur jį pristatė pirmininkė Laura Boldrini. Terra Mala - keliaujanti paroda, jau aplankiusi Milaną, Trentą ir Peskarą. Stefano gyvena Peskaroje, jis yra vienas Mood fotografijos mokyklos įkūrėjų ir joje nuo 2014 m. dėsto fotožurnalistiką. 
Aistė Žegulytė gimė 1986 m. Panevėžyje. Ten baigė gimnaziją ir dailės mokyklą. 2006-2009 m. studijavo fotografiją. 2009 m. rudenį įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos TV režisūros bakalauro studijas. 2015 m. pabaigė kino magistro studijas. Studijų metu yra sukūrusi keletą trumpametražių vaidybinių ir dokumentinių filmų, kurie dalyvavo nacionaliniuose ir tarptautiniuose kino festivaliuose. 
Filmas "Animus Animalis" (2018 m.) yra pirmas režisierės ilgo metro dokumentinis filmas. Jo premjera įvyko prestižiniame Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje, konkursinėje programoje Next Masters. „Animus Animalis" pripažintas kino kritikų, sėkmingai keliauja po tarptautinius kino festivalius. 2019m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerija režisieriai suteikė jaunojo kūrėjo premiją.
Komisijos narių fotografijų autoriai: Evgenia Levin, Monika Penkutė, Domas Rimeika.
2020 metais konkursiniai darbai laukiami šiose kategorijose: „Naujienos", „Gyvenimas", „Portretas", „Kultūra", „Kariuomenė", „Sportas", „Pramogos", „Gamta ir jos apsauga", „Reportažas", „Fotopasakojimas". Visi konkurse dalyvaujantys autoriai rinks geriausią fotografiją, už kurią jau 12 kartą bus įteiktas „Kolegų prizas". Konkursas yra atviras visiems Lietuvoje gyvenantiems ir žiniasklaidoje dirbantiems ar su ja bendradarbiaujantiems fotografams.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-03 16:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media