2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Kristīne Krauze-Slucka. „Materialiosios visatos vibracijos. Aukso troškulys“

2022-04-01
 
Kristīne Krauze-Slucka nuotrtauka

Kristīne Krauze-Slucka nuotrtauka

Prospekto galerijoje (Gedimino pr. 43) veikia Kristine Krauze-Sluckos paroda „Materialiosios visatos vibracijos. Aukso troškulys".
Siekdama paprastai nepastebimą žalą biosferai, kurią sukelia analoginė fotografija, padaryti matomą, autorė padengia šviesai jautraus popieriaus paviršių plonu vandens sluoksniu ir atsargiai įleidžia ten chemikalų. Tai tampa išsamiu veiksmu, kai demaskuojama realiai jos pačios rankomis sukeliama tarša. Kai žydras ir skaidrus vanduo tampa auksinio atspalvio.
Auksas, kaip ir kasdieniai vaizdai, yra žmogiškosios laimės priežastis. Kaip kiekviena moneta, taip ir kiekvienas vaizdas turi dvi puses.
Pati Kristine Krauze-Slucka sako: „Tai mano žvilgsnis ir mano rankos judesys padaro vandenį universaliu tirpikliu, gyvenimo ir transformacijos šaltiniu bei pripažįsta jį kaip cheminių atliekų surinkėją, kuris po milžiniškų gamybos procesų ar kitos veiklos kaip užteršta substancija randa kelią atgal pas mus tiesiog tekėdamas."
Nėra būdo mūsų įtakos ekosistemoms paneigti. Nesvarbu, kokio dydžio jos būtų. Kaip ir negalime paneigti, kad šiose fotografijose išnaudojamas cheminės reakcijos fenomenas kaip fizinis to liudijimas. Ir jos tampa dokumentu.
Fotografijos kurtos 2020-2021 m. naudojant vandenį, „Kodak Ektacolor Prime SP" ryškalą, „Kodak" baliklį, „Kodak" fotografinį popierių.
Kristine Krauze -Slucka yra menininkė iš Latvijos naudojanti kombinuotas analogines ir skaitmenines technikas. Ji yra baigusi Vizualios komunikacijos studijas Latvijos menų akademijoje. Savo kūryboje ji analizuoja žmogaus ir gamtos santykių kitimą, skiriant daug dėmesio adaptacijos procesams. Dažnai koncentruojasi į pasirinktos medijos materialumą.
Prospekto galerijos darbo laikas: II-V 12.00-18.00, VI 12.00-16.00
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-04-17 10:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media