2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Kanadiečio Michel Campeau paroda „Būti analoginėje fotolaboratorijoje su skaitmenine kamera ir skeneriu“

2020-08-29
 
Rugsėjo 2 d. (trečiadienį) 17.30 val. „Prospekto" galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Michel Campeau paroda „Būti analoginėje fotolaboratorijoje su skaitmenine kamera ir skeneriu". Paroda veiks iki spalio 3 d.
Monrealyje gyvenančio ir kuriančio menininko Michel Campeau paroda Vilniuje pristato du šiuo metu tęsiamus darbų ciklus - „fotolaboratorija" ir „menininkų gestikuliacija fotolaboratorijoje". Abu kūrinių ciklai vystomi pasitelkiant skirtingas kolekcionavimo praktikas, viename iš jų menininkas dirba kaip archyvistas ir tyrėjas, kitame kaip beišnykstančių kūrybos erdvių klasifikatorius. „Prospekto" galerijoje atidaromoje parodoje pirmąkart šios dvi darbų serijos sujungiamos į vieną pasakojimą ir erdvinę instaliaciją. Kaip teigia M. Campeau, tai pasakojimas apie vieną gentį, apie technologinius ir civilizacijos procesus, o kartu ir apie atmintį ir pagarbą.
Michel Campeau aktyviai dirba daugiau nei 40 metų, tapęs ikonine figūra Šiaurės Amerikoje po skaitmeninių ir internetinių technologijų suklestėjimo radikaliai pakeitė savo kūrybinius principus ir fotografinį atvaizdą ėmė traktuoti kaip kolekcionavimo ir tyrimo medžiagą. M. Campeau darbai yra rodyti Kanados nacionalinėje galerijoje Otavoje, Fotografijos forume Frankfurte, G. Pompidou centre Paryžiuje ir kt. Pastaruoju metu jo knygas ir fotografijų albumus išleido tokios leidyklos, kaip „Kessels Kremer Publishing" Olandijoje, „Editions Loco" Prancūzijoje, „Kehrer Verlag" Vokietijoje.
Kuratoriai - Vilma Samulionytė ir Gytis Skudžinskas
Ekspozicijos autorius - Gytis Skudžinskas
Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-29 13:41
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media