2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Seime pristatomos dviejų Seimo kanceliarijos fotografių parodos, skirtingai vaizduojančios karą Ukrainoje

2022-12-10
 
Viktorijos Chornos nuotrauka

Viktorijos Chornos nuotrauka

Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) atverta Seimo kanceliarijos fotografės iš Ukrainos Viktorijos Chornos socialinio projekto „Motinystė karo metu" fotografijų paroda ir Seimo kanceliarijos fotografės Olgos Posaškovos nuotraukos iš parodos „4.5.0. - все спокійно", kuriose užfiksuoti karo Ukrainoje vaizdai. Parodas inicijavo Seimo kanceliarija.
Parodų pristatymo renginyje žodį tarė Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, J. E. Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis Lietuvoje ambasadorius Petro Bešta, Seimo kancleris Modestas Gelbūda, fotografijų autorės ir kiti.
V. Chornos pristatomas projektas skirtas emociškai palaikyti Ukrainos moterims ir vaikams per bendravimą ir fotografijos meną. Už kiekvienos nuotraukos slypi vis kita gyvenimo istorija, nenumaldomas skausmas dėl gimtosios šalies likimo. Fotografijomis norėta išreikšti pagrindinį kiekvienos motinos tikslą - norą gyventi ir suteikti savo vaikams laimingą vaikystę. Projektą rėmė Lietuvos kultūros taryba ir Kauno įvairių tautų kultūrų centras.
„Negaliu pakeisti teroristinės šalies vykdomų nusikaltimų prieš Ukrainą eigos, bet labai noriu moraliai palaikyti mūsų moteris ir vaikus. Juk kiekvienas vaikas nusipelno laimingos vaikystės. Tikras artumas su vaiku, noras gyventi toliau ir vykdyti savo pagrindinę misiją - būti mama - pagrindinis mano fotografijų motyvas. Nuotraukose nėra liūdesio, nes pagrindinis šio projekto tikslas buvo kurti gyvas ir šiltas emocijas. O fotografijos menas tai tikrai sugeba", - sako V. Chorna.
Fotografės Olgos Posaškovos nuotraukose užfiksuotos agresoriaus karo prieš suverenią Ukrainą pasekmės. Niūri kasdienybė, atskleista fotografijose, neleidžia mums priprasti prie žodžių „karas Ukrainoje" ir „pabėgėliai iš Ukrainos".
Parodos Seimo lankytojų centre bus eksponuojamos iki 2022 m. gruodžio 30 d. Jas apžiūrėti galima pirmadienį-ketvirtadienį 9-17 val., penktadienį - 9-15.45 val. Įėjimas laisvas.
Daugiau informacijos:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė
Asta Markevičienė,
tel. (8 5) 239 6202,
el. p. asmark@lrs.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-21 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media