2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Fotografija

*print*

Archyvas :: Fotografijos konkurso paroda „Debiutas 2018“

2018-07-02
 
Albinos Galeevos nuotrauka

Albinos Galeevos nuotrauka

Liepos 12 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. „Prospekto" fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma fotografijos konkurso paroda „Debiutas 2018".
Pirmą kartą tokia jaunųjų fotografų paroda buvo surengta 1976 metais. Kadaise savo karjerą pradėję nuo „Debiuto" Virgilijus Šonta, Romualdas Požerskis, Vytautas Balčytis, Raimondas Paknys, Violeta Bubelytė, Algirdas Šeškus, Gintautas Trimakas, Vytautas Stanionis, Aleksandras Ostašenkovas, Alfonsas Budvytis, Alvydas Lukys ir kiti, dabar yra gerai žinomi menininkai. Septynios jaunųjų fotografų parodos buvo organizuotos 1975-1988 m., 2010 idėja buvo atnaujinta, o nuo praeitų metų konkursas tapo tarptautiniu ir todėl žada daugiau šansų, kad sunkiai prasibrovusiems į finalą autoriams „Debiutas 2018" taps starto aikštele.
Šiais metais konkurse dalyvavo 342 autoriai iš 53 šalių ir pateikė 3768 darbus. Atrankos komisiją sudarė: Lina Albrikienė, Gintaras Česonis, Eglė Deltuvaitė, Alvydas Lukys, Aurelija Maknytė, Agnė Narušytė, Romualdas Požerskis, Vilma Samulionytė, Gytis Skudžinskas, Lina Zaveckytė.
Po komisijos svarstymų buvo atrinkti parodos dalyviai: Tobias Asser, Matylda Awdziejczyk, Claudia Corrent, Ewa Doroszenko, Albina Galeeva, Artūras Jendovickis, Sheng-Wen Lo, Ines Marinho, Emilija Petrauskienė, Gabrielė Vingraitė, Luana Rigolli.
Parodos atidarymo dieną bus paskelbtas pirmasis trejetas, kurie ateinančiais metais (2019 m.)turės galimybę surengti asmenines parodas Vilniaus fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4).
Konkurso-parodos informacinis partneris 15min.lt paskelbs savo atskirai išsirinktą laureatą, kurio išplėstinis intervių bus publikuotas portale. O visos parodos trukmės metu autorių darbai taip pat pasirodys 15min.lt kultūros skiltyje.
Anot "Debiutas 2018" katalogo teksto autorės Aistės Kisarauskaitės, šį konkursą taip ir norisi pavadinti raketiniu poligonu, kur išbandomos naujos strategijos, tobulinamos jau atrastos, suteikiant joms naujas, naujoviškesnes formas begaliniam meno kosmosui užkariauti. Pastarąjį dešimtmetį, sparčiai tobulėjant technologijoms, gaminančioms mus užplūstančius begalinius kiekius vaizdų, fotografija susidūrė su tuo esminiu išlikimo, reikalingumo klausimu. Fotografija dokumentuoja savo pačios išlikimo problemą, pateikdama ją taip estetiškai, kad vėl grąžina malonumą žiūrovui.
Projektą inicijavo ir įgyvendino: Lietuvos fotomenininkų sąjunga. Partneriai: 15min.lt, PICTER. Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-07-02 14:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media