2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: Matriarchatas Lietuvoje baigėsi?

2019-05-28
 
Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas

 

Paskutiniai mūsų šalies prezidento rinkimai parodė, kad mūsų žmonėms matriarchatas pabodo ir todėl jie šalies vadovu išsirinko vėl vyrą. Taip mūsų šalį pastatydami į lygią gretą šalia tokių progresyvių Europos šalių, kaip Anglija, Prancūzija, Vokietija, kur valdžią šalyje pradeda perimti vyrai, rimti vyrai, (Lietuvoje - bankininkai). Ypač tai ryškiai atsispindėjo mūsų šalyje, kur kandidatas į prezidentus (vyras) Gitanas Nausėda Ukrainos prezidento Zelenskio rezultatu triuškinamai įveikė kandidatą (moterį) į šalies prezidentus Ingridą Šimonytę. 
Galbūt, ne tik tai padėjo jam laimėti, bet ir puikūs rinkiminiai pažadai. Tuo metu kai p. Ingrida nieko gero nežadėjo, teigdama, jog ji „pasakų savo rinkėjams nepasakos". O visai be reikalo - tai jai kainavo prezidento kėdę. 
Tuo tarpu p. Gitanas sukūrė šalies suklestėjimo planą „chuliganą", pavadinęs jį „Gerovės valstybės planu". Jo pagrindas - penki Lietuvos gerovę pagerisiantys rodikliai: 
1 - bus sumažinta šalies gyventojų pajamų ir socialinė nelygybė nuo dabartinių 7,3 iki 5 kartų. 
2 - padidintas 2,2 mlrd. eurų valstybės biudžetas. 
3 - pagerinta šalies ekonomika ir gyvenimas regionuose, pakeliant ten vidutinį darbo užmokestį nuo dabartinių 70 proc. iki 85 proc. sostinės regiono vidurkio. 
4 - vienu milijardu eurų daugiau investuoti į šalį gautų ES lėšų (ką buvusi Vyriausybė nesugebėjo). Ir tas milijardas turės būti skirtas šalies konkurencingumui didinti bei kovai su regionine atskirtimi. 
5 - padėti šalies visuomenei tapti labiau išsilavinusia ir pažangia. Tam tikslui sukurti tikrai kokybišką švietimo sistemą, kuri užtikrintų mūsų moksleivių gebėjimus patekti tarp 20 geriausių pasaulyje valstybių. Dabar, deja, Lietuva yra tik 55-oje vietoje tarp 72 valstybių.
Štai taip. Įsipareigojimai mūsų naujojo prezidento - vyro tikrai nemaži. Bet p. G. Nausėda tvirtina, kad jis savo pažadų, atėjęs į valdžią, tikrai nepamirš. Pasak jo, priešingu atveju nutiks taip, kaip ne kartą yra jau buvę, kai politikai, į kuriuos dedamos viltys, šimtu procentu neįvykdo savo piliečių lūkesčių. 
„Nenorėčiau būti dar vienas šitoje galerijoje, - tvirtina mūsų naujasis prezidentas, - Lietuva tikrai nusipelno būti gerovės valstybe. Valstybe, kurioje gera visiems". 
Ir tam tikslui įgyvendinti jis pasirengęs vienyti Lietuvos žmones, partijas. 
„Stengsiuosi, kad Lietuvoje būtų mažiau pagiežos, beprasmiškos konkurencijos, kuri nelemia sprendimų. Dėl tos priežasties esu pasirengęs kentėti, jei reikės, bet nuosekliai sieksiu šio tikslo", - pabrėžė Gitanas Nausėda.
Na, ką gi. Pagyvensim penkis metus, pamatysim. Arba, kaip sako rusakalbiai „Pažujom, uvydim", (pagromuliuosime, pažiūrėsime - red.) 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-05-28 13:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media