2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Europos transliuotojai sunerimę dėl LRT tyrimo

2018-02-15
 
Europos transliuotojų sąjungos (EBU) atstovai teigia, kad Seimo valdančiųjų inicijuotas parlamentinis LRT veiklos ir finansų tyrimas gali pakenkti visuomeninio transliuotojo nepriklausomumui. Reaguodami į politikų siekį ištirti finansinę ir ūkinę LRT veiklą, Vilniuje viešintys EBU ryšių su šalimis narėmis skyriaus vadovė Radka Bačeva ir EBU konsultantas Borisas Bergantas trečiadienį susitiko su Seimo kultūros komiteto ir LRT tarybos nariais.
Pasak Europos transliuotojus vienijančios organizacijos atstovų, visuomeninis transliuotojas nėra valstybinis, todėl valdžia turi nuo jo laikytis per ištiestos rankos atstumą. EBU atstovai teigia, kad toks parlamentinis tyrimas - pirmas Europos transliuotojų sąjungos istorijoje.
„Išreiškėme susirūpinimą, kad komisija gali daryti spaudimą visuomeniniam transliuotojui. Taip, jis turi būti skaidrus, bet skaidrumą užtikrina specialios - ne politinės - institucijos", - sakė R. Bačeva.
Nors ekspertai ir neįžvelgia problemų, kurios verstų imtis parlamentinio tyrimo, Lietuvos Seimas tokią teisę turi. Vis dėlto jie pabrėžia, kad politikams ištirti finansus nesikišant į turinį - sunki užduotis.
„Beveik kiekvienas finansinis sprendimas televizijoje yra susijęs su turiniu. Planuojant jį, atsižvelgiama į tai, kiek kainuos, todėl jeigu kišamasi į finansus ir sakoma, kad, pavyzdžiui, viena ar kita laida galėtų būti pigesnė, tai reiškia, kad kažkur reikia taupyti, o tai galų gale vis tiek lemia turinio pokyčius", - po susitikimo su Seimo Kultūros komiteto nariais komentavo B. Bergantas, buvęs EBU viceprezidentas ir ilgametis Slovėnijos visuomeninio transliuotojo vadovo pavaduotojas.
Valstiečių inicijuota komisija LRT veiklai tirti išvadas turėtų pateikti iki birželio.
 
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt
www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-02-15 11:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media