2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: sveiki (ar nesveiki), vėl sulaukę ilgesnės dienos!

2017-03-26
 
Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas

 

Tai sakau, nes nuo šio sekmadienio teks keltis viena valanda anksčiau. Nes  šį savaitgalį įvedamas vasaros laikas - kovo 26-ąją 3 valandą nakties laikrodžių rodykles reikės pasukti viena valanda pirmyn.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius - iki spalio pabaigos. Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, keičiamas dukart per metus, vykdant neribotai galiojančią ES direktyvą dėl vasaros laiko. Briuselis kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Vasaros laikas kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžio rodykle valanda prie į priekį, o atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Daugelis ES šalių vasaros laiką įsivedė praėjusio amžiaus 9-ąjį dešimtmetį. Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmą, likusi dalis - į antrą laiko juostą. Deja, o gyventi visiems teks pagal vieną, Briuselio nurodytą, laiką.

        Man asmeniškai šis laiko "stumdymas" ir dienos "tampymas" pirmyn - atgal atrodo beprasmiškai. Nes pensininkai ir taip keliasi anksti ryte - anksčiau už visus. O bedarbiams, kurių pas mus beveik tiek pat, kiek ir pensininkų, nesvarbu kada keltis - vis tiek darbo nėra. Na, o likusiųjų, kuriems reikia keltis į darbą, pas mus ne tiek jau daug ir beliko. Dauguma išvyko į užsienius uždarbiauti...

O žurnalistams, tas laikrodžio rodyklių pasukinėjimas, manau, mažai ką reiškia, nes jie, vargšai, dirba nenormuotą laiką, nuo ryto iki vakaro, o neretai ir naktį.  

Tai šitokį beprasmišką mūsų valdančiųjų darbą laikau tik jų noru parodyti Briuseliui, kad mūsų šalis vykdo visus jų nurodymus, net ir negalvodama apie pasekmes. Svarbiausia būti pirmiems čia. Jau geriau būtume pirmieji ES socialinėje srityje, o ne šioje...

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-26 11:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media