2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Replika: Tas baisusis Karbauskis...

2017-02-02
 
Adolfas Strakšys

Adolfas Strakšys

 

Adolfas Strakšys,

Rašytojas, žurnalistas

 

Jau nusibodo skaityt apie tautos priešą ir neva rusų agentą Letuvoje  Ramūną Karbauskį, vadovaujantį Lietuvos Seimo kultūros komitetui ir asmeniškai visai partijai.  Atsidarau šįryt  lrytas.lt puslapį ir skaitau „Naujas Ramūno Karbauskio visureigis - tarp „nešvariausių" Lietuvoje". Autorė - Ilona Steponėnė.

Na, jau, Karbauskis ir nešvarus jo naujausias automobilis? Net įdėta to nedoro automobilio reklaiminė nuotrauka, o šalia, žinoma, paties niekadėjo portretas, kurį nutašęs fotografas R.Danisevičiaus.  

 Kimbu į tekstą: „Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio įsigytas naujas didžiulis visureigis „Cadillac Escalade" - labai toli nuo aplinką tausojančių automobilių. Bendrovei „Autotyrimai" paskelbus per pirmąjį 2017 metų mėnesį Lietuvoje parduotų automobilių duomenis paaiškėjo, kad R.Karbauskio visureigis užima antrąją vietą tarp labiausiai aplinką teršiančių naujų automobilių. Automobilis - visai ne „žalias" Visureigis „Cadillac Escalade" varomas benzininiu 6,2 litro darbo tūrio V8 formos 426 AG varikliu, kurio CO2 emisija siekia net 302 g/km. Tai reiškia, kad nuvažiavęs 100 km Valstiečių ir žaliųjų lyderis aplinką užteršia net 30,2 kilogramais anglies dvideginio. Be to, tai yra tik labai optimistiniai laboratorijos duomenys. Taršos tyrimų bendrovės EQUA mokslininkai ištyrė, kad realiomis sąlygomis „Escalade" per 100 km išmeta apie 55 kg. CO2 ir dar 43 gramus azoto oksido ir kitų nuodingų dalelių. Šie duomenys galioja, jei automobilis vidutiniškai vartoja 14,7 litrus degalų 100 km, bet realiai ir tokias sąnaudas išlaikyti sunku." 

Štai kaip teršia gimtosios Lietuvos gamtą pažaliavęs valstietis Ramūnas Karbauskis, kas šimtas kilometrų išmesdamas į pakelę 30 kilogramų ir 200 gramų anglies dvideginio. 

O jei sumano važiuoti į savo Nasius, į kuriuos daugiau kaip 200 kilometrų? O jei į pajūrį? O Jei pas Putiną?

Doram lietuviui nieko kito nebelieka, kaip susiimti į glėbį galvą ir staugti pakelėj: „Ponia Amerika, kam pagaminai tam Karbauskiui šitokį baisų automobilį, kuo tau nusikalto Lietuva, kad jos nesigaili? "

  Ir Trampo valdoma Amerika, žinoma, tylės, nes ir ji nesupranta, kaip Lietuvoj kažkoks žemaičiu apsimetęs Karbauskis, įsipylęs į jų specialiai pagaminto visureigio „Cadillac Escalade" baką 14,7 litro degalų per šimtą kilometrų sugeba pasigaminti 30 kilogramų ir 200 gramų anglies dvideginio?

Biznierius, kad jį kur galas...

Po sočių pietų šitas tekstas portale jau perkeltas į topo skyrių - juk pasaulinio masto naujiena...

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-02-02 17:28
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Vytautas

2017-02-18 20:40

Kad karbauskis mėgina nutempti Lietuvą į Putino lankas, nėra jokių abejonių. Jam ir savos atominės elektrinės jokiu būdu nereikėjo - užtenka tos, kurią Rusija stato Lietuvos pašonėje, batkos Lukašenkos dideliame kolchoze. Visai suprantama, kad keldamas kiek išgali aukštyn visas galūnes (ne vien rankas bei kojas, bet ir dar kai ką) balsuoja už tai ir draugas Strakšys - buvęs tikras sovietinis (o dabar - ne ką mažiau tikras putininis) žmogus, toksai tyrių tyriausias ir ištikimiausias komunistas...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Klausimas rimtas

2017-02-12 10:30

O ar ne baisus?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media