2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: “Verslo žinios”: paaiškėjo „Metų finansų vadovas 2014“

2014-05-08
 
Metų finansų vadovo 2014“ laimėtojas su komisijos nariais.  Juditos Grigelytės nuotrauka („Verslo žinios“)

Metų finansų vadovo 2014“ laimėtojas su komisijos nariais. Juditos Grigelytės nuotrauka („Verslo žinios“)

 

„Metų finansų vadovo 2014" titulas atiteko Mantui Bartuškai, AB „Klaipėdos nafta" finansų ir administravimo departamento direktoriui. Rinkimus organizavo „Verslo žinios" ir Finansų analitikų asociacija.

Nugalėtojas paskelbtas Finansų vadovų konferencijoje „Litexpo" parodų ir konferencijų centre.

„Šių metų finansų vadovų rinkimai buvo antrieji, kuriuos organizuoja Finansų analitikų asociacija ir „Verslo žinios".

Džiaugiamės, kad konkurse dalyvauja tikrai stipriausi Lietuvos finansų vadovai ir rinkimų procesas komisijai darosi vis sudėtingesnis bei įdomesnis", - rinkimų rezultatus komentuoja Eladijus Kirijanovas, Finansų analitikų asociacijos prezidentas.

Anot asociacijos vadovo, vertindama finansų vadovus komisija daug dėmesio skyrė finansų vadovo strateginiam mąstymui, priskirtoms atsakomybėms, įgyvendintiems projektams, visuomeniškumui.

AB „Klaipėdos nafta" šiuo metu vykdo suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SkGDT) projektą, kurio finansavimui užtikrinti buvo pasirašyta Europos Investicinio Banko finansavimo sutartis, gauta valstybės garantija. Ponas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta" finansų direktorius, be kitų darbų įmonėje yra atsakingas ir už šio projekto finansavimo modelio išgryninimą, suderinimą su atsakingomis institucijomis bei reikalingų teisinių reglamentų inicijavimą.

Rokas Masiulis, AB Klaipėdos nafta vadovas, paprašytas apibūdinti įmonės finansų vadovą, pažymėjo, jog pagrindinės jo savybės - įžvalgumas, noras prisiimti atsakomybę ir profesionalumas. 

„Jis sugeba planuoti užduotis, deleguoti jas tinkamiems žmonėms, pagiria darbuotoją už laiku ir tinkamai atliktas užduotis. Pasižymi tvirtumu ir ramybe ekstremaliose situacijose, moka prižiūrėti daug užduočių vienu metu. Sugeba ramiai išklausyti bet kokią informaciją ir išlaikyti blaivų protą susidūrus su bet kokia situacija. Energingai siekia užsibrėžtų tikslų", - taip apie įmonės finansų vadovą kalbėjo p. Masiulis.

Stiprūs kandidatai

Rinkimai buvo suskirstyti į tris etapus, kurių metu organizatoriai bei ekspertų komisija vertino paraiškas pateikusius Lietuvoje veikiančių įmonių vadovus.

Į finalą pateko Andrius Bendikas, AB „LESTO" Finansų ir Administravimo Tarnybos direktorius, valdybos narys, Kęstutis Butkus, UAB „Kelprojektas" finansų direktorius, Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta" finansų ir administravimo departamento direktorius, Ramūnas Abazorius, AB „DNB bankas" valdybos pirmininko pavaduotojas, prezidento pavaduotojas, vyriausiasis finansų pareigūnas, Rita Lukaitienė, UAB „Philip Morris Baltic" finansų, verslo plėtros ir analizės skyriaus direktorė.

„Mano nuomone, šių metų finansų vadovas atitiko visus keliamus kriterijus. Nelengva buvo apsispręsti. Nulėmė gal kelių balų skirtumas. Svarbu tai, kad komisijos nuomonė renkant finansų vadovą sutapo ir mes galime apdovanoti tikrai išskirtinį Metų finansų vadovą 2014.", - rinkimų rezultatais džiaugiasi p. Kirijanovas.

Plačiau: http://vz.lt/article/2014/5/6/paaiskejo-metu-finansu-vadovas-2014#ixzz315rmnKNq

Iš "Verslo žinių"

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-08 07:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media