2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Paskelbti „Žmonės 2019” apdovanojimų nominantai

2018-12-09
 
Atsinaujinę „Žmonės 2019" apdovanojimai kitų metų sausio 18 dieną Vilniaus operos ir baleto teatre pagerbs ir apdovanos tuos, kurie savo darbais ir iniciatyvomis keičia šalį ir visuomenę. Iškilmingos ceremonijos metu bus pagerbti per pastaruosius metus labiausiai sužibėję žmonės, atstovaujantys muzikos, scenos, kultūros, mokslo, verslo ir sporto sritims.
Šiemet nugalėtojus rinks ne tik žmonės balsuodami, bet ir specialiai sudaryta komisija, kurioje - savo darbais ir pasiekimais į istoriją jau įėjusios asmenybės, atstovaujančios kiekvienai nominacijai: Edvinas Krungolcas, Alfredas Bumblauskas, Nelė Savičenko, Robertas Dargis, Gitana Bukauskienė, Vida Ramaškienė, Rūta Mikelkevičiūtė ir Leonas Somovas. Praėjusią savaitę įvykusiame komisijos narių susitikime buvo išrinkti būsimų apdovanojimų nominantai.
„Metų sporto žmogumi" pretenduoja tapti: Kauno „Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas, irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė, disko metikas Andrius Gudžius, ietės metikė Liveta Jasiūnaitė.
„Metų verslo žmogus": „Vinted" įkūrėjai Milda Mitkutė ir Justas Janauskas, „Swedbank" Lietuvoje valdybos pirmininkė Dovilė Grigienė, „Thermo Fisher Scientific Baltics" vadovas biochemikas Algimantas Markauskas, „Brolis Semiconductors" įkūrėjai Augustas, Kristijonas ir Dominykas Vizbarai.
„Metų kultūros žmogus": kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis, režisierius Mindaugas Survila, dailininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, tapytojas Vilmantas Marcinkevičius.
„Metų mokslo žmogus": biochemijos mokslų daktarė Urtė Neniškytė, Lietuvos biochemikas, profesorius, fizinių mokslų daktaras Virginijus Šikšnys, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vyriausiasis istorikas Dalius Žygelis ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Archeologijos katedros docentas dr. Gintautas Vėlius, fizinių mokslų daktarė Valentina Dagienė.
„Metų muzikos žmogus": atlikėja Beatrich, operos solistė Asmik Gregorian, dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla, atlikėjas Justinas Jarutis.
„Metų scenos žmogus": aktorė Gelminė Glemžaitė, aktorius Rolandas Kazlas, aktorė Eglė Mikulionytė, aktorius Giedrius Savickas.
Tiek komisijos, tiek internautų balsai turės pusę vertės renkant nugalėtojus kiekvienoje kategorijoje. Atiduoti savo balsus kiekvienoje kategorijoje bei pasiūlyti savo kandidatus nominacijai „Mylimiausias žmogus" galima portale www.zmones.lt/apdovanojimai. Dar vienos nominacijos - „Metų žmogus" nugalėtoją išrinks ir renginio metu paskelbs „Žmonės" redakcija.
Kiekvienos nominacijos nugalėtojai bus paskelbti kitų metų sausio 18 dieną, iškilmingoje „Žmonės 2019" apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus operos ir baleto teatre bei tiesiogiai per LNK.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-09 11:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media