2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Atsinaujinusiai klaipeda.lt reikėtų… atsinaujinti ir neerzinti žmonių

2014-01-17
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

Daugeliui pajūrio gyventojų puikiai pažįstamas laikraštis "Klaipėda" jau ne vienerius metus turi ir brolį dvynį - interneto portalą klaipeda.lt. Tiesa, dar yra ir www.kl.lt, taip pat klaipeda.diena.lt. Yra ir klaipeda.daily.lt. Dar yra savivaldybės puslapis klaipeda.lt. Bet apie juos gal kiek vėliau...

Šį rytą nutariau paskaitinėti laikraštį "Klaipėda" internete. jei kas bandys daryti tai ir nėra nuolatinis "Klaipėdos" ar jų portalo skaitytojas, turėtų labai atidžiai rinktis google siūlomus variantus. Internete surinkau adresą ir automatiškai paspaudžiau ant vienos iš nuorodų. Tai buvo klaipėda.lt. Nudžiugau radęs skelbimą "Internete - atsinaujinusi „Klaipėda". Netgi labai nudžiugau radęs tokią žinią. Šiemet, kai pirmadieniais užsidarė dalis dienraščių bet kokia džiugi žinia apie naujoves suteikia viltį, kad žurnalistika ir žiniasklaida visgi juda į priekį. Apie portalo ambicijas pranokti savo brolį dvynį šiandien, sausio 14-ąją, byloja ir ambicingas atsinaujinančio portalo pasisveikinimas su skaitytojais. Šis skelbimas kabo pačiame portalo viršuje:

Portalas kl.lt nebus primityvus dienraščio „Klaipėda" turinio atkartojimas elektroninėje erdvėje, o atskira dinamiška žiniasklaidos priemonė, vienijanti dienraščių turinį ir karščiausias miesto, Lietuvos, pasaulio aktualijas, kurios bus pateiktos patogiai.

Specialioje portalo rubrikoje „Dienraštis" vartotojas ras jį dominčias dienraščio temas. Visas laikraščio naujienas bus galima skaityti nemokamai prisiregistravus.

Viskas būtų gal ir paprasta, jei prie teksto nekabėtų štai tokio turinio komentarai:

Dina
kokiu atsiliepimu norite? Kur tas laikrastis? Siandien lapkricio 22 o laikrastis vis dar rugsejo 1 d.... (2013-11-22 18:46)

Senė
Nieko nesuprantu...Kažkoks kratinys senos informacijos (2013-10-09 09:49)

Man visada atrodė, kad didžiausias iššūkis, galimybės ir grėsmės laukia laikraščių dėl jų sprendimo suteikti galimybę skaitytojams visas laikraščio naujienas nemokamai skaityti. Ypč, jei tam reikia tik elementarios registracijos. Tačiau jei ambicingas noras būti kietesniu už laikraštį virsta beveik internetine parodija, tuomet laikraščiui grėsmės nėra. Bent jau kol kas.

O kai randi štai tokius pažadus 2014 metų sausio 14 dieną, kyla pagrįstas klausimas, ar ambicingas naujienų portalas nėra vienišas aisbergas Atlanto vandenyne:

Portalo veiklos pradžios dieną kas 50-asis užsiregistravęs naujas kl.lt vartotojas laimės „Klaipėdos" laikraščio prenumeratą spalio mėnesiui.

Kadangi prie teksto nėra jokios aiškios datos, galima pagalvoti, kad akcija vis dar galioja. Tik negalima suprasti, kodėl 2014 metų sausį žadama spalio mėnesio prenumerata? Gal jau metas atsinaujinti?

Galima būtų ir nieko nedaryti, nes tikri "Klaipėdos" draugai ir ištikimi skaitytojai seniai žino, jog negalima pasitikėti jokiais "Klaipėdos" klonais inernete. Galima tikėti vienu vieninteliu ir tikru klaipėda.diena.lt. Nes jis yra tikrasis laikraščio "Klaipėda" brolis dvynys.

Bet turbūt galima sutikti ir su tuo, kad elementari logika sako, jog klaipėda.lt yra labiau panašus laikraščio giminaitis nei tas, kuris yra tikrasis. Juolab, kad ir viename, ir kitame portale labai aiškiai matosi laikraščio logotipas. O štai Facebook tinkle reklamuojamas ir www.kl.lt, kuris yra irgi klaipeda.daily.lt brolis dvynys. Žodžiu, giminystės ryšiai, man atrodo, internete yra dar painesni nei gyvenime. Ypač jei tai yra toks liberalus pavadinimas kaip Klaipėda.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-01-17 09:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media