2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: DĖL SEIMO NARIO NAGLIO PUTEIKIO PASISAKYMŲ APIE ŽURNALISTĄ AUDRIŲ MATONĮ

2018-01-18
 
Dainius Radzevičius

Dainius Radzevičius

DĖL SEIMO NARIO NAGLIO PUTEIKIO PASISAKYMŲ APIE ŽURNALISTĄ AUDRIŲ MATONĮ

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga vienija profesionalius žurnalistus ir siekia kuo aukštesnių profesinės etikos standartų. LŽS nariai privalo laikytis profesinės etikos normų, o pažeidę jas gali būti netgi pašalinami iš organizacijos. Todėl nuolat rūpindamasi savo narių etikos klausimais, LŽS labai brangina organizacijos narių ir pačios organizacijos reputaciją, ypač profesinės etikos klausimais. 
LŽS nariu jau daugelį metų yra ir LRT naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis. Todėl prašau Komisijos įvertinti Seimo nario Naglio Puteikio elgesį, kurį mūsų kolega asmeniškai vertina kaip viešai paskleistą šmeižtą jo bei LRT televizijos laidos „Panorama" atžvilgiu.
Šių metų sausio 8 dieną tiesiogiai transliuotoje Lietuvos ryto TV laidoje "Nuoga tiesa" Jūs viešai pareiškėte: "Gerbiamas Matoni. Jūs visai negerbiamas. Jūs esate sukčius, kuris prekiaujate poveikiu". Panašiai Jūs atsiliepėte ir apie laidą „Panorama". LŽS turimais duomenimis, tai melaginga informacija, kuri turi ir šmeižto požymių. Mūsų kolega Audrius Matonis tai vertina kaip šmeižtą ir melagingą kaltinimą nusikaltimu. Nuoroda į laidos įrašą: https://tv.lrytas.lt/laidos/nuoga-tiesa/2018/01/09/news/nuoga-tiesa-2018-01-08-4163722/#cxrecs_s
Išnagrinėję šią situaciją nustatėme, kad savo teiginiams pargrįsti Jūs pateikėte klaidinančią ir melagingą informaciją apie LRT televizijos laidos "Panorama" rengtus reportažus, kuriuose buvo kalbama apie planus statyti Trakuose autobusų stotį ir su tuo susijusias teisines aplinkybes. Minėtus reportažus etikos požiūriu vertino Visuomenės informavimo etikos komisija bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba. Jų sprendimais šie reportažai nepažeidė profesinės etikos kodekso nuostatų, o skundą dėl jų pripažino nepagrįstu. Sprendimai yra vieši ir prieinami http://www.etikoskomisija.lt/veikla/pranesimai-apie-ivykusius-posedzius/2017-2/item/133-visuomenes-informavimo-etikos-komisijos-informacinis-pranesimas-apie-2017-08-09-posedi bei
http://www.zeit.lt/data/public/uploads/2017/12/d2_spr09naujas.pdf.
Atsižvelgdami į nurodytas aplinkybes ir manydami, kad savo pasisakymu Jūs ne tik paskleidėte melagingas žinias bet ir jomis žeminate kolegos garbę ir orumą bei taip kenkiate LŽS profesinės organizacijos reputacijai reikalaujame artimiausiu metu toje pačioje laidoje ir viešai paneigti tikrovės neatitinkančias žinias apie LŽS narį, LRT žurnalistą Audrį Matonį. Lauksime Jūsų atsakymo.

 

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius

Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-03-26 13:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media