2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Savivaldos rinkimų kovoje – ir žurnalistai. Ar tikrai verta politikuoti?

2015-01-27
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

 Dainius Radzevičius

Su dideliu malonumu ir kartais su visai nesmagia nuotaika stebiu vis labiau į finišą artėjančius savivaldos rinkimus. Šioje kovoje labai aktyviai dalyvauja ne tik atskiri žurnalistai, bet ir patys vietiniai laikraščiai, jų vadovai ir dalininkai. Kai kada tokią kovą galima vadinti hibridiniu ir nekonvenciniu politiniu karu, kuriame negalioja jokios padorumo, profesionalios etikos ar net įstatymų nustatytos taisyklės.

Todėl ta proga prisiminiau prieš ankstesnius savivaldos rinkimus mano smagų komentarų ciklą "žaidžiame demokratiją rajonuose". Lietuvos žurnalistų sąjungos Etikos komisija dar 2010 metų spalį pateikė rekomendacijas žurnalistams dėl jų dalyvavimo politikoje. Tačiau pastaruoju metu mane pasiekia vis daugiau skundų ir konkrečių problemų dėl kai kurių vietinių laikraščių išsigimimo - jie tampa propagandiniais ruporais. Vieni "dirba" valdantiesiems, kiti opozicijai, bet ir vieni ir kiti, dėl kurių skundžiamasi, be jokios gėdos ir sarmatos net neslepia savo politinių simpatijų. Kai kada neslepia ir politinių ambicijų, nes tokių redakcijų žurnalistai patys aktyviai dalyvauja rinkimuose kandidatuodami į savivaldybės tarybos narius. Todėl skaitydamas tokių "žurnalistų" rašinėlius (straipsniais nedrįstu vadinti), kuriais kritikuojami oponentai ar garbinami bendražygiai jaučiuosi kaip pamazgų duobė, į kurią kas netingi gali pilti žurnalistikos šiukšles, o man belieka tik pripažinti, kad šiukšlės yra tikros. Ir antriniam perdirbimui jos nebetinka.

Todėl nematau kito kelio, kaip tik viešinti visas istorijas ir jų herojus, kurie daro mūsų bendruomenei gėdą. Gal taip bent galėsime nuo jų atsiriboti. Tuo pačiu kviečiu visus pažįstamus netylėti ir atidžiai stebėti situaciją, o apie kiekvieną šiukšlintoją nedelsiant pranešti man.

 

Rubrika LŽS ir NŽKA pirmininkas yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo rondo projekto dalis.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-03-27 12:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media