2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Antono Hanseno Tammsaare’s penkiatomio epinio romano „Tiesa ir teisingumas“ IV knygos pristatymas

2019-04-29
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Estijos ambasada Vilniuje ir leidykla „Krantų redakcija" maloniai kviečia į šiais metais išleistos estų literatūros klasiko Antono Hanseno Tammsaare's penkiatomio epinio romano „Tiesa ir teisingumas" IV knygos pristatymą, kuri vyks gegužės 3 d. 17 val. Meno erdvėje, V aukšte, 535 kab.
Rašytojas (tikrasis vardas ir pavardė - Antonas Hansenas, 1878-1940) yra vienas iškiliausių estų literatūros klasikų. Reikšmingiausias jo kūrinys - penkiatomis epinis romanas „Tiesa ir teisingumas" (1926-1933). Romanas vaizduoja XIX ir XX amžių sandūros Estijos visuomenės raidą, atskleidžia plačią kaimo ir miesto gyvenimo panoramą. Pasak prancūzų literatūrologo Philippe'o Chardino, „Tiesa ir teisingumas", viena vertus, yra nacionalinis epas, kita vertus, tai „kosmopolitinis" romanas, kurį parašė Europos kultūra persismelkęs autorius. Kūrinys sudaro išskirtinę ir originalią kelių europietiškų kultūros žanrų sintezę. Ketvirtoje romano dalyje veiksmas vyksta jau nepriklausomoje Estijoje, Taline, ekonomikos krizės metais. Kūrinyje vaizduojama pagrindinio veikėjo Indreko Paso ir jo žmonos Karinos santuokos drama. Kova dėl asmeninės laimės atveda Indreką į sunkią dvasinę krizę. Didelę įtaką tam turėjo ir visa aplinka, išgyvenanti aukščiausią dvasinių vertybių devalvaciją.
Renginyje dalyvaus Vytauto Didžiojo universiteto Kultūrų studijų katedros profesorė dr. Sigutė Radzevičienė, literatūrologė Rima Pociūtė, knygos vertėja Danutė Sirijos Giraitė.
Pokalbį moderuos humanitarinių mokslų dr. Helmutas Šabasevičius.

Organizatorė leidykla „Krantų redakcija"
Partnerė Estijos ambasada Vilniuje
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-29 10:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media