2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Audrius Skačkauskas: „Stengiuosi gyventi taip, kad nereikėtų atsiprašyti“

2020-05-17
 

Loreta Nikolenkienė,
LŽS narė


Skaitydama Audriaus Skačkausko novelių, esė ir humoreskų rinktinę „Neleisk angelui nukristi nuo peties", prisiminiau televizijos pokalbių laidą, kurioje jis dar 2018 m. atviravo esantis visoks: gyvenantis pagal sąžinę, besimokantis klausyti, ieškantis ramybės. Nes, pasak A. Skačkausko, kai yra ramybė, tu gali išgirsti, patylėti, kai siela rami, gali įsileisti į ją daug gerų dalykų. 
„Stengiuosi gyventi taip, kad nereikėtų atsiprašyti", - kalbėjo A. Skačkauskas.
A. Skačkauskas gimė Panevėžyje. Klaipėdos universitete įgijo renginių režisūros specialybę. Kelis metus dirbo Klaipėdos "Balticum" televizijoje, radijo stotyje "Laluna". Grįžęs gyventi į Panevėžį, tapo Panevėžio radijo stoties "Pulsas" programų direktoriumi. Vėliau rašė straipsnius regioninei žiniasklaidai.
A. Skačkauskas per knygą į savo sielos šurmulį įsileido ir mus: kaimynus, praeivius, visai nepažįstamas "asabas", pasidalinęs labai asmeniniais išgyvenimais, užkabinęs skaitytojus sklidinu minčių srautu. 
Knygoje radau daug mažų perliukų, nesumeluotų akimirkų, kurias skaičiau su šypsena ar nuostaba, kaip galima įdomiai pateikti net ligoninės aplinką: „Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centre ypatinga aura. Laikas čia atrodo klampus ir sulėtintas, nes sunkia liga sergantys žmonės čia neskuba. Jie atvažiuoja gydyti savo sielą, o siela nemėgsta skubėjimo. Kambariuose nėra nei radijo imtuvų, nei televizorių, tik už lango žydinčios rožės. Čia jų keli šimtai patogiai įsitaisiusių tarp levandų. Pasakiškas grožis, verčiantis sėdėti balkone ir galvoti apie amžinus dalykus."
Tikiu, kad nuo Jūsų peties angelas niekuomet nenukris.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-18 15:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media