2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Dovilės Zavedskaitės knygos „Lietus ir skafandras“ pristatymas

2019-12-07
 
Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje tęsiami susitikimai su autoriais, kurių kūriniai nominuoti „Metų knygos rinkimuose". Gruodžio mėnesį Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia į geriausių vaikų metų knygų pristatymus, kuriuose su savo knygomis supažindins Ignė Zarambaitė ir Dovilė Zavedskaitė.
Penkioliktą kartą vykstančiais rinkimais siekiama skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra ir atkreipti dėmesį į geriausius jos kūrinius, populiarinti skaitymą, kaip prasmingą ir patrauklią veiklą. Visą šiųmečiuose „Metų knygos rinkimuose" nominuotų lietuvių autorių knygų sąrašą rasite čia ›. Už labiausiai patikusią knygą balsuoti galima iki 2020 m. vasario 14 d. vienu iš trijų būdų: interneto svetainėje (iš vieno įrenginio balsuoti galima ne daugiau kaip 5 kartus), el. paštu metuknyga@lrt.lt arba paštu: „Metų knygos rinkimams", Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01109 Vilnius.
Gruodžio 10 d. 10 val. Dovilės Zavedskaitės knygos „Lietus ir skafandras" pristatymas, kuris įvyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I aukšte. 
Tai „nonsensiškoji" pasaka apie mergaitę, kuri yra taip alergiška lietui, kad net turi nešioti apsauginį skafandrą. Vieną dieną ji susiranda naują draugą, ir lyg tyčia - tai lietus! Naujajam draugui mergaitė siūlo eiti į dykumą, nes ten nelyja ir jie galės nevaržomi žaisti. Deja, nė vienas nežino, kur ta dykuma. Draugai leidžiasi į kelionę jos ieškoti, o pakeliui sutinka įdomių ir netikėtų pašnekovų. Šioje pasakoje kalbama apie daug svarbių dalykų: perdėtą suaugusiųjų rūpestį ir vaikų vienatvę, norą patirti kasdienius vaikiškus malonumus, vertingas pamokas apie gyvenimo prasmę ir laimę.
„Lietus ir skafandras" - debiutinė D. Zavedskaitės knyga, kurią iliustravo Jurga Šarmavičiūtė. Renginys skirtas 8-12 m. vaikams. Mokinių grupėms būtina registracija el. paštu grupems@lnb.lt arba tel. (8 5) 239 8561.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-12-07 12:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media