2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Jolantos Onos Vitkutės knygos „Meksika, mano meile“ pristatymas

2018-08-28
 
Rugsėjo 6 dieną, 18 val., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Renginių erdvė, III a.) bent valandėlei meilės ir susižavėjimo objektu taps Meksika. Būsite nustebinti, kiek daug ir įvairių šalyje esančių vietų privers akis žibėti ir užgniauš kvapą.
Jolanta Ona Vitkutė knygos „Meksika, mano meile" autorė į šalį atvyko su asmenine meilės istorija. Ištekėjusi už meksikiečio, ji trokšta pažinti mylimojo gimtinę ir drauge su juo leidžiasi į kelionę po nepažintą Meksiką. Kaip pati sako, jos nuostaba ir meilė šiam kraštui vis augo, o knygoje sugulę kelionės įspūdžiai atskleis skaitytojams nepakartojamą Meksikos veidą ir bus naudingi tiems, kurie ruošiasi tyrinėti unikalų planetos kampelį.
Meksika - kontrastų kupinas kraštas, kuriame kiekvienas ras ką nors sava ir artima: gal žydros Karibų jūros pakrantes, žmogaus rankos nepaliestą gamtą - ugnikalnius, kanjonus, krioklius - ar galingųjų majų ir actekų civilizacijų palikimą. Abejingų nepalieka skonių ir kvapų kupina Meksikos virtuvė, stebina didžiųjų miestų architektūra, senovės indėnų dvasia persmelkti karnavalai, mariačių dainos.
Autorė neapsiriboja tik gamtos ir tradicijų pažinimu, ji skaitytojams praveria kultūrinio gyvenimo užkulisius, supažindina su garsiausiais šio krašto žmonėmis. Knygoje detaliai ir kinematografiškai taikliai nupasakojama, ką naujo galima atrasti Meksikoje ir kaip pažinti netikėtas šalies vietas. Tačiau ne mažiau įdomu pamatyti tai, ką jau įvertino pasaulis: ar tai būtų senųjų civilizacijų piramidės, ar Fridos Kahlo muziejus, ar vadinamasis šokolado miestas.
Pristatyme dalyvaus knygos autorė Jolanta Ona Vitkutė, fotografas, autorės sutuoktinis J. Andrés Cedillo, knygos kūrėjų komanda. Renginį moderuos Inga Mitunevičiūtė.
Knygos pristatyme skambės meksikietiška muzika, kvepės meksikietiška kava ir bus galima grožėtis Meksikos vaizdais.
Įėjimas laisvas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-08-28 15:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media