2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Kamilio Janickio knygos „Aukso amžiaus damos” lietuviško leidimo pristatymas

2019-01-02
 

 

Sausio 23 d. 17 val. Vilniaus dailės galerijoje (Didžioji g. 4), susitikimu su Kamiliu Janickiu Lenkijos institutas Vilniuje pradeda literatūros renginių ciklą „Susitikimai su lenkiška knyga", kurių metu lenkų literatūros Lietuvoje skaitytojai turės galimybę susipažinti su lietuviškais lenkų autorių knygų leidimais, susitikti su lenkų rašytojais, literatūros kritikais, mokslininkais ir vertėjais. Susitikimus papildys filmų peržiūros ir teatro susitikimai. Su visa „Susitikimų su lenkiška knyga" programa jau netrukus bus galima susipažinti Lenkijos instituto interneto puslapyje.

Pirmasis ciklo susitikimas bus skirtas knygos „Aukso amžiaus damos" pristatymui ir pažinčiai su jos autorium Kamiliu Janickiu. Autorius aprašo dvaro intrigų, politinių žaidimų, neribotų ambicijų ir nepamatuotų aistrų pasaulį. Tokiame pasaulyje Abiejų Tautų Respublikos didžiausios galybės metais gyveno Bona Sforca, Barbora Radvilaitė ir Ona Jogailaitė. Jas supo neįsivaizduojama prabanga, kiekvieno paliepimo laukė šimtai dvariškių ir tarnų. Tačiau „aukso amžius" buvo tik beatodairiškiausio Lenkijos ir Lietuvos istorijos etapo fasadas. Tikrovėje šios damos buvo apsuptos intrigų ir sąmokslų. Susitikime dalyvaus: knygos autorius Kamil Janicki, prof. dr. Ramunė Šmigelskytė-Stukienė (Lietuvos istorijos institutas), Irena Aleksaitė (knygos vertėja), Irena Stankevičienė (Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras).

Susitikimas vyks lenkų ir lietuvių kalba su vertimu. Įėjimas laisvas.

 

Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, Lietuvos dailės muziejus-Vilniaus paveikslų galerija 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-02 11:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media