2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Lietuvių kalba išėjo Jevgenijaus Anisimovo “Imperatorių Rusija”

2017-03-17
 
 

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras šiemet išleido įdomią Jevgenijaus Anisimovo knygą "Imperatorių Rusija". Iš rusų kalbos vertė Irena Aleksaitė

Jevgenijus Anisimovas - žymus istorikas ir rašytojas, Anciferovo premijos laureatas, istorijos mokslų daktaras, profesorius, Rusijos Mokslų Akademijos Sankt Peterburgo istorijos instituto vyriausiasis mokslinis bendradarbis. „Kultūros" televizijos kanalo  laidų ciklo „Dvaro paslaptys" ir „Likimo belaisvės" autorius ir vedėjas.

Knygoje „Imperatorių Rusija" pateikta išsami ir visapusė imperatorių Rusijos istorija - nuo Petro I iki Nikolajaus II. Prieš skaitytojo akis atsiveria du Rusijos istorijos šimtmečiai, smarkiai nulėmę šalies likimą. Tai epocha, kai buvo klojami Rusijos galybės pamatai, didžios valstybės formavimosi epocha. Bet kartu tai nulėmė ir jos žlugimą 1917 metais.

Knygos, kurioje medžiaga dėstoma tradiciškai chronologiškai, tekstas papildytas įdomiais įterpiniais: „Veikiantieji asmenys", „Legendos ir gandai", „Pažvelkime į šaltinį", „Pastabos paraštėse". Daugelį skaitytojų sudomins ir trumpos žinutės: „Dinastinis medis", „Valstybinės valdžios regalijos", „Ordinai", „Garsiausi laivai".

Puikus autoriaus pasakojimo stilius ir knygoje pateiktos istorinės medžiagos turiningumas tikrai neleis skaitytojui nuobodžiauti!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-17 09:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media