2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka: Gerimantas Statinis pristato savo knygą „Romas Balčiūnas: didysis dūdų revoliucionierius“

2021-06-23
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai birželio 29 d., antradienį 17 val. kviečia į knygos pristatymą, kuris vyks Konferencijų salėje (V aukšte). Profesionalus muzikantas, keliautojas, žurnalistas, televizijos laidų vedėjas, straipsnių ir knygų autorius Gerimantas Statinis pristatys savo naujausią knygą „Romas Balčiūnas: didysis dūdų revoliucionierius".
Romas Balčiūnas - pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas" dirigentas, puoselėtojas ir šio žanro nepakartojamas herojus. Jo dėka nuo Vilniaus centrinio poilsio parko kapelos orkestras išaugo iki solidaus kolektyvo, pelniusio skambų „Trimito" pavadinimą ir valstybinio kolektyvo statusą. Suburta merginų šokėjų grupė nuolatos orkestrą lydėdavo gastrolėse Lietuvoje ir užsienyje. Apie orkestro „Trimitas" dirigentą R. Balčiūną sklando legendos, o jo amžininkai mielai dalijasi kuo geriausiais prisiminimais apie šį kolektyvą ir jo vadovą.
„Jeigu prisimintume Dainų šventes, tai jis visuomet ten dalyvaudavo, o vyriausiasis dirigentas eidavo priešakyje, ne tas žodis eidavo, jis tiesiog skrisdavo, ir jį tik žemė prilaikydavo, o diriguodavo jau pakilęs nuo jos... „Trimitas" labai prisidėjo ir prie Lietuvos tuometinio įvaizdžio, nes ji buvo laikoma vakarietiškiausia iš tuometinių tarybinių respublikų", - prisimena tuometis kultūros veikėjas Lionginas Šepetys.
Laidų ir renginių vedėja Sigita Stankevičiūtė prisimena, kad „jis buvo vienas populiariausių žmonių šalyje, savo puoselėjamą žanrą iškėlęs iki tokių aukštumų, jis nepaprastai rūpinosi „Trimitu" - pirmaisiais atkurtos Nepriklausomybės metais surengė daugybę varginančių užsienio kelionių, taip garsindamas Lietuvos vardą ir aprūpindamas muzikantus uždarbiu, kitaip orkestras gal būtų išsivaikščiojęs..."
Renginį Konferencijų salėje (V a.) ves knygos autorius.
Privaloma registracija: https://forms.gle/kJPss9ukA8cYpEoKA
SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami tik pagal išankstinę registraciją ir ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį bus privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Norintys dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.
 
Aida Vėželienė
Rinkodaros ir intelektinių paslaugų
skyriaus vyriausioji redaktorė
Komunikacijos ir rinkodaros departamentas
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Gedimino pr. 51, 01504, Vilnius, Lietuva
Tel. (85) 239 8695
El. p. aida.vezeliene@lnb.lt
www.lnb.lt |

 

 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-06-23 11:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media