2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Rimvydo Racėno knygos „Į mielą šalį Lietuvą“ pristatymas Kaune

2013-12-10
 
 

2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienį, 17 val. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33) vyks naujo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro leidinio - Rimvydo Racėno knygos „Į mielą šalį Lietuvą" - pristatymas. Renginyje dalyvaus knygos autorius, buvęs tremtinys Rimvydas Racėnas, vakaro svečiams koncertuos Genocido aukų muziejaus darbuotojos, bus rodomos dokumentinio filmo ištraukos ir dalijamasi prisiminimais. Bus galima įsigyti naujausių Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro leidinių.

Buvusio tremtinio, ekspedicijų į tremties vietas ir paminklų statymo organizatoriaus, kelių knygų autoriaus Rimvydo Racėno naujoje knygoje pateikiamos tremtinių bėglių ir našlaičių pargabenimo į Lietuvą istorijos.

Pirmojoje knygos dalyje pasakojama apie nelegalų tremtinių grįžimą į Lietuvą ir su tuo susijusius dramatiškus išgyvenimus remiantis autentiškais prisiminimais, kuriuos surinko leidinio rengėjas. Antrojoje dalyje supažindinama su legaliu tremtinių vaikų našlaičių pargabenimu į Tėvynę, kai 1946 m. buvo surengtos šešios oficialios vaikų parvežimo ekspedicijos ir parvežta apie 270 žmonių. Apie šias ekspedicijas ir už jas atsakingus asmenis visuomenė dar mažai žino, todėl stengtasi kuo išsamiau papasakoti apie pasiaukojusius ekspedicijų vadovus, kurie, vedami artimo meilės, vyko į tolimas ir pavojų kupinas keliones, kad parvežtų į Tėvynę nuo jos atskirtus ir svetimoje žemėje vargstančius našlaičius. Leidinys iliustruotas nuotraukomis ir autentiškų dokumentų faksimilėmis.

 

Kontaktinis asmuo

Vilma Juozevičiūtė

Lietuvos gyventojų genocido

ir rezistencijos tyrimo centro

vyriausioji viešųjų ryšių specialistė

Tel.: (8 5) 275 1266; 8 656 50034

vilma.juozeviciute@genocid.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-10 16:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media