2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Vytauto Kandroto knygos „Pažink Prancūziją“ pristatymas

2020-02-23
 
Leidykla „Terra Publica" ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į susitikimą visus mylinčius Prancūziją ir mėgstančius po ją keliauti. Kovo 4 d. 18 val. Renginių erdvėje, III aukšte pristatysime Vytauto Kandroto knygą „Pažink Prancūziją". 
Autorius yra išleidęs kelias dešimtis knygų apie Lietuvą, o šįkart skaitytojams siūlo pažinti Prancūziją - kaip pats sako, savo mylimiausią šalį po gimtinės. Jau dvidešimt metų po Prancūziją keliaujantis ir kasmet aplankantis vis kitą jos regioną autorius šioje knygoje dalijasi sukauptomis žiniomis, patirtimi ir įspūdžiais.
Susitikime klausytojai turės galimybę iš autoriaus lūpų išgirsti visas knygos gimimo proceso įdomybes: juk informacija rinkta ir knyga kurta apie 20 metų - visų kelionių į Prancūziją metu. V. Kandrotas taip pat pristatys Prancūzijos istorijos, kultūros, gastronomijos keistenybes, pateiks įdomiausius kelionių maršrutus, pasidalins patirtimi, įsimintiniausiomis akimirkomis iš kelionių ir patars, kaip viešnagę Prancūzijoje paversti išties įsimintina.
Vasario 28 d. - kovo 4 d. kviečiame apsilankyti ir Vytauto Kandroto fotografijų parodoje „Vakaro valanda". Joje užfiksuoti Prancūzijos vaizdai vadinamąją žydrąją valandą. Nuotraukos atskleidžia trapų vakaro grožį, kai temstant įsijungia miestų apšvietimas. Fotografai šias akimirkas ir vadina žydrąja valanda, tačiau jos trunka kur kas trumpiau - paprastai laiko pakanka vos vienam objektui įamžinti. Fotografuota šviesų mieste Paryžiuje, taip pat Lione, Tulūzoje, Monpeljė, Monblano Šamoni ir kitose Prancūzijos vietose.
Partnerė - leidykla „Terra Publica"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-23 11:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media