2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Vytauto V. Landsbergio knygos „Žalčių karalienė“ pristatymas

2020-01-11
 
Praėjus „Metų knygos" titului nominuotų knygų vaikams pristatymams, sausio mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente bus rengiami susitikimai su rinkimuose dalyvaujančių knygų paaugliams kūrėjais. 
Už labiausiai patikusią knygą balsuoti galima iki 2020 m. vasario 14 d. vienu iš trijų būdų: interneto svetainėje (iš vieno įrenginio balsuoti galima ne daugiau kaip 5 kartus), el. paštu metuknyga@lrt.lt arba paštu: „Metų knygos rinkimams", Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01109 Vilnius.
Sausio 16 d. 15 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente (I aukštas) įvyks Vytauto V. Landsbergio knygos „Žalčių karalienė" pristatymas.
„Žalčių karalienė", gerai žinoma lietuvių liaudies pasaka, šioje apysakoje iš mito perkeliama į realų istorinį laikotarpį, į partizaninių kovų sūkurį, priverčia naujai pažvelgti į epo modernizavimo galimybes, atrandant universalias šios žinomiausios lietuvių pasakos sąsajas su dramatiška XX amžiaus Lietuvos pokario istorija. „Žalčių karalienė" - tai pajūrio moksleivės literatės Eglės dienoraštis, pradėtas rašyti, kai jai buvo septyniolika. Dienoraštis fiksuoja įvykius nuo 1945-ųjų pavasario (netikėtos pažinties su partizanų vadu Žilvinu) iki pat žūties 1956-aisiais, jai su keturiais vaikais grįžus iš Gotlando salos į Lietuvą aplankyti artimųjų. Šioje knygoje naudojamos citatos iš partizanų vado Liongino Baliukevičiaus-Dzūko dienoraščio, remiamasi gausia partizaniška lektūra (dokumentais, laiškais, pasakojimais ir kt.).
Renginys skirtas 15-18 m. mokiniams. Grupėms būtina registracija el. paštu grupems@lnb.lt arba tel. (8 5) 239 8561.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-11 13:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media