2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas :: Žurnalistės, rašytojos Vitos Morkūnienės knygos „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui“ pristatymas Vilniuje

2019-04-10
 
Balandžio 16 dieną, antradienį, 17 valandą Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks žurnalistės, rašytojos Vitos Morkūnienės esė ir fotografijų knygos „Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui" pristatymas.
Prisiminimais apie tėvą Stanislovą dalysis knygos autorė ir kunigas brolis Bernardas Verbickas OP, pokalbį moderuos žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė.
Lietuvos nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė, Antano Macijausko premijos, skiriamos už tautinės savimonės, valstybinės kalbos ir nacionalinės kultūros puoselėjimą, žurnalistinių kūrybos konkursų laureatė laureatė, kelių publicistikos ir eseistikos knygų autorė Vita Morkūnienė knygoje "Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui" publikuoja savo pažinties ir bendravimo su tėvu Stanislovu prisiminimus, kuriuos iliustruoja autorės parinktos Paberžės aplinkos fotografijos. Autorė atskleidžia tėvo Stanislovo paliktus dvasinius turtus ir prakalbina jai gerai pažįstamą Paberžės daiktų pasaulį.
„Su tėvu Stanislovu galėjai kalbėtis apie viską. Jis mokėjo paprastais žodžiais pasakyti, kokia yra žmogaus gyvenimo prasmė, jo kančios ir jo kelio prasmė. Gebėjo įžiebti viltį ir neleido jaustis paskutiniam eilėje prie Dievo. Neskirstė žmonių pagal kilmę, padėtį visuomenėje, mokslo ar turto cenzą. Jo durys buvo atvertos kiekvienam", - teigia knygos autorė V. Morkūnienė.
V. Morkūnienės knygos "Tėvo Stanislovo Paberžė. Giesmė Esimui" sutiktuvės jau vyko Paberžėje, Kėdainiuose, Kelmėje, Joniškyje, Žagarėje, Žeimelyje, Radviliškyje, Šiauliuose.
Renginys nemokamas, maloniai kviečiame dalyvauti!
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-10 17:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media