2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: „Gerais norais kelas į pragarą yra grįstas“...

2020-05-25
 
Jonas Paulauskas,
LŽS narys
Turbūt, ne vienam žinoma šią patarlė, kuri reiškia tai, kad norint padaryti ką nors geriau, dažnai išeina visai atvirkščiai. Taip išėjo ir su mūsų vyriausio kovotojo su pandemija pono A. Verygos norais apsaugoti vyresniojo amžiaus žmones nuo šios „koronės". 
Kaip jis teigė spaudos konferencijoje, jo pasakyme „rekomenduoju" turėta viena omenyje, o kai kurie šį žodį suprato visai kitaip. Kai kurie įmonių, įstaigų, organizacijų vadovai perlenkė lazdą A. Verygos rekomendacijas pasisaugoti senjorams nuo didesnių suibūrimų vietų lankymosi paversdami tiesiog draudimu jiems tai daryti! 
Ir, aišku, senjorai, pasijuto atstumtaisiais nuo visuomenės, pamatę užrašus, draudžiančius jiems užeiti į prekybos centrus, knygynus, kirpyklas ir grožio salonus bei įvairesnius sporto ir poilsio renginius. 
„Tai žmogaus teisių ignoravimas ir atvira diskriminacija. Su tokiu požiūriu ir kultūros formavimu, socialinio bendravimo įgūdžių formavimu, negali sutikti," - pasipiktino žinoma visuomenės veikėja Nijolė Oželytė. Ir sunku su ja nesutikti.
Dar daugiau. Pasirodė internete pranešimai, kad toliau švelninant karantino sąlygas, ruošiamasi leisti pradėti lankyti religines apeigas. Bet čia vėl tas pat - rekomenduojama ten nesilankyti garbiems senjorams. Įdomu, ar šių rekomendacijų-draudimų kūrėjai seniai lankėsi maldos namuose - bažnyčioje ar cerkvėje? Atrodo, kad iš viso ten jie nesilankė, nes 90-95 procentus šių vietų lankytojai yra kaip tik ta „rizikos grupė"! Jaunimas ten sudaro tik apie 5-10 procentų! Tai ką, vėl lipama ant to pačio grėblio? Matyt, karūnuotas virusas veikia ne tik fizinę sveikatą...
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-06-01 11:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media