2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Lietuvos rumunų kultūros bendrijos Dačija, jungiančios išeivius iš Moldovos Respublikos ir Rumunijos, pareiškimas dėl tendencingų reportažų apie Moldovą

2022-05-19
 
Mes Lietuvos moldavai/rumunai, bendrijos Dačija nariai esame giliai susirūpinę dėl pastaruoju metu Lietuvoje skelbiamų tendencingu reportažu apie Moldovos Respubliką. Atsižvelgiant į dabartinę sudėtingą situaciją regione manome, kad šie reportažai kursto tautinę nesantaiką tiek Lietuvoje tiek Moldovoje. Kas labai naudinga priešiškoms jėgoms.
Dauguma mūsų bendrijos narių yra Lietuvos piliečiai. Gyvename Lietuvoje jau daug metų. Nuo sovietų laikų nematėme ir nejautėme tokio mūsų istorinės tėvynės pažeminimo. Veikiama pagal nuostatą - mušk silpniausią. Visi suprantame, kad vykstant karui Ukrainoje susidarė labai sudėtinga situacija ir Moldovoje. Ir dėl 300 000 ukrainiečių pabėgėlių ir dėl neramumų Padnestrės regione.
O. Gasanovo reportažai Delfi portale publikuoti 2022 balandžio pabaigoje žemina Moldovos Respublikos orumą ir Moldovos piliečių orumą, vadindamas juos „moldovitais". Tuo pačiu ir mūsų, bendrijos narių orumą. Kokią žinią neša tokie reportažai Lietuvai, kurios nepriklausomybės paskelbimą pirmoji parėmė Moldova. Kaip turėtume pažymėti šiais metais 30 metų diplomatinių santykių užmezgimo tarp Moldovos ir Lietuvos Respublikų sukaktį.
Visada buvome lojalūs Lietuvos Valstybei, padėjome jai sunkiausiais istorijos momentais, stojome greta lietuvių tautinio atgimimo laikotarpiu. Todėl skauda širdį matant tokius psichologiniu smurtu pripildytus reportažus apie mūsų istorinę Tėvynę.
Mes turime šeimas, turime vaikus ir anūkus, jie turėtų mylėti abiejų tėvų Tėvynes vienodai. Akivaizdu, kad šie reportažai skleidžia neigiamą šalies įvaizdį.
Manome, kad tautinių bendruomenių priešinimas neturi būti toleruojamas.
Šiuo metu mums reikalinga vienybė ir susitelkimas.
Pagarbiai,
Bendrijos Dačija vardu
pirmininkė Lučija Bartkienė
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-05-19 14:32
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Christy Walton

2022-05-22 22:56

Komentaras pašalintas administratoriaus kaip šiukšlė

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media