2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Etikos sargai nagrinės skundą dėl “Super LT” žurnalistės interesų konflikto

2010-02-17
 
Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Dainius Radzevičius

 

Vasario 22 dieną Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija nagrinės tokio šou verslo atstovo, dainas dainuojančio ir skandaliukus keliančio Jevgenij Ostapenko skundą dėl vienos žurnalistės etikos.

 

Jevgenij Ostapenko prašo įvertinti žurnalistės L. Žakevičienės veiksmus jai dirbant ir žurnalistinį, ir jo, kaip atlikėjo, agento darbą. Anot pareiškėjo, tuo metu, kai buvo pasirašyta Agento sutartis, L. Žakevičienė dirbo laidoje „Super LT“. Jis teigia, kad tai nesuderinama su žurnalistine etika.

 

J. Ostapenko taip pat mano, kad būtent todėl, kad jis nutraukė sutartį su L. Žakevičiene ir nebemokėjo pinigų, ji pradėjo rengti reportažus laidose „Super LT”, o vėliau ir „Nuodėmių dešimtukas“, kenkiančius jo reputacijai, įvaizdžiui ir muzikinei karjerai.

 

Na, kol Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija savo verdikto napasakė, sunku ką ir komentuoti. Ir visgi…

 

Visų pirma verta priminti, kad ši laida save pristato taip, kad apie etiką joje iš pirncipo sunku kalbėti:

 

“Provokuojanti. Gaudanti. Neslepianti. Paviešinanti… Tai – skandalingoji „Super L.T.“! Laida, sukūrusi kitų panašaus žanro laidų stilių ir kanonus, grįžta su naujais skandalingais, negirdėtais ir nematytais reportažais apie Lietuvoje įsižiebusias, užgesusias ar puolusias žvaigždes ir žvaigždūnus.”

 

Todėl siūlau pažiūrėti bent 2009 m. birželio 4 d. laidą, kurioje ir buvo kalbama apie minėtą J. Ostapenko.

 

P.S. Kažkodėl įtariu, kad į Etikos komisijos posėdį gali nenorėti atlėkti tos pačios laidos rengėjai. Bet gali susidomėti kitos panašaus turinio laidos, LNK laida “Kakadu”, rengėjai. Tik ar laidų konkurencija leis jiems tai padaryti?

 

P.P.S. Jei kam atrodo, kad be reikalo atkreipiau dėmesį į tą J. Ostapenko ir jį rodžiusią laidą, galiu pasakyti bent vieną argumentą, kodėl verta apie tai kalbėti – jei jau J. Ostapenko rūpi žurnalistų etika, tai kur dingę kiti, žymiai labiau pripažinti muzikos pasaulio atstovai?

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-22 16:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media