2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: A.Katkevičiaus patarimai kuriantiems

2009-12-18
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Aurelijus Katkevičius

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Aurelijus Katkevičius

vklase blogo verandoje Aurelijus Katkevičius dažnai pribamba gerų dalykų. Šį kartą apie išblėsusį įkvėpimą. Siūlome „pasiskolinti“. Geras patarimas ne tik rašantiems, bet apskritai kuriantiems - reklamas, prekės ženklus ar marketingo planus:

 

“[...] Beje, kovose su dažniausiai pasitaikančia rašytojiško stabdžio (“writers block“) priežastimi (ta, kuri vadinasi „nėra įkvėpimo“), aš paprastai rekomenduoju dzenišką veiksmą: „Pasakok!“ Tiesiog pasakok – pradėk kad ir kur nori, nuo ko nori, nuo tako, kuriuo ėjai, nuo to, kaip pašnekovas buvo apsirengęs, nuo orų, nuo atsiminimų, nuo asociacijų, bet tik netrypčiok vietoje. Pasakok – paskui viskas susidėlios taip kaip reikia. O kai po trijų valandų rašymo be perstojo pastebėsi, kad baigi prirašyti jau antrą ploną sąsiuvinį, galėsi pradėti braukyti.

Čia yra tokia maža paslaptis – kol viskas dar atrodo nuosavu krauju parašyta, labai gaila amputuoti vieną ar kitą pastraipą. Tada atidedame šitą procesą porai dienų – ir pamatysite, kaip lengvai nusikapos nereikalingi marmuro gabalai (Michelangelo atsimename? „Aš tik imu marmuro luitą ir nukapoju viską, kas nereikalinga“). Dar nemačiau teksto, kuris trumpinamas nepagerėtų.

Dirbkite su daugeliu staklių vienu metu. Jūsų vienintelė valiuta – laikas – taip gerokai efektyviau bus investuojama.”

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-04 16:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media