2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Dainius Radzevičius: Ar iš tiesų visuomenei trūksta daugiau gerų žinių?

2009-09-07
 

Šį antradienį (rugsėjo 8 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie tai, ar iš tiesų visuomenė yra pasiilgusi ir jai reikia žiniasklaidoje skelbiamų kuo daugiau gerų žinių.

 

Yra senas posakis apie naujienų parinkimą žiniasklaidoje: geros naujienos yra blogos naujienos, o blogos naujienos – geros naujienos. Tačiau ne vienas daugiau ar mažiau žinomas žmogus yra pasakęs, kad vengia žiūrėti televiziją ir nežiūri jokių žinių. Ir jaučiausi dėl to labai laimingas.

 

Viename naujienų portale teko rasti ir tokį komentarą: „kaip turbūt ir kiekvienas žmogus, jaučiu poreikį žinoti, kas vyksta aplink mane. Tačiau tokių žinių žiūrėjimas kaip šiandien mane varo į neviltį. Noriu atsiriboti, pabėgti. Sakote, bijau realybės? Nebijau. Tiesiog manau, kad rodant tik blogas žinias žmonės yra morališkai žalojami – jie bijo išeiti į pasaulį“.

 

O štai prieš porą metų Lietuvoje vykdę „Geros nuotaikos“ programą, jos organizatoriai sakė siekę, kad gydytojai mokytųsi ligonius gydyti ne tik vaistais, bet ir savo gera nuotaika. Todėl laida „Žiniasklaida anatomija“ kelia klausimą, ar lygiai taip pat turi elgtis ir „Geros nuotaikos“ programą vykdyti žurnalistai? Kokių žinių šiuo metu žmonėms reikia labiau – gerų ar blogų? Kas gali pasakyti, kurios žinios yra geros, o kurios blogos? Kaip nuspręsti, ar šiuo metu krentančios nekilnojamojo turto kainos yra gera ar bloga žinia? Juk akivaizdu, kad dėl to liūdi tokio turto savininkai, bet džiaugiasi pirkėjai.

 

Diskusijoje dalyvauja LTV laidos „Idėjų metas“ vedėjas Domas Burkauskas, Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos pirmininkė Dominyka Kairevičienė, jungtinės kaimų bendruomenės Užugiriai valdybos narė Lolita Navickienė, dienraščio “Respublika” vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Ramunė Vaičiulytė.

 

www.dainius.org

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-16 16:08
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media