2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine nutartimi nusprendė – LRTK nutarimas skirti administracinę nuobaudą UAB „Consilium optimum“ yra teisėtas ir pagrįstas

2020-04-30
 

Birutė Keršienė,
Lietuvos radijo ir televizijos komisija


Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2020 m. balandžio 28 d. nutartimi pripažino, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau - LRTK) 2019 m. kovo 20 d. priimtas nutarimas dėl administracinės nuobaudos skyrimo UAB „Consilium optimum" direktoriui yra teisėtas ir pagrįstas.
LRTK nustatė, kad UAB „Consilium optimum" teikė televizijos programų platinimo internete paslaugas ir apie tokią veiklą neinformavo LRTK - t. y. Transliavimo ir retransliavimo veiklos licencijavimo taisyklėse nustatyta tvarka nepateikė pranešimo apie vykdomą televizijos programų ir (ar) atskirų programų platinimo internete paslaugų teikimo veiklą Lietuvos Respublikos vartotojams.
Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad asmenys, norintys Lietuvos Respublikoje verstis minėta nelicencijuojama veikla, prieš pradėdami šią veiklą, privalo pranešti apie tai LRTK. Už šį administracinį nusižengimą UAB „Consilium optimum" direktoriui buvo paskirtas įspėjimas, tačiau bendrovės direktorius nesutiko su paskirta administracine nuobauda ir minėtą LRTK nutarimą apskundė teismui.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-30 11:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media