2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: LRTK: Dėl visuomenės informavimo įstatymo pakeitimo įstatymų projektų Nr. XIIIP-3118 ir Nr. XIIIP-3139

2019-01-24
 
Lietuvos Respublikos Seime yra svarstomi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 19, 31, 341, 48 straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymo projektas Nr. XIIIP-3118 ir Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 19, 31, 341, 48 straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymo projektas Nr. XIIIP-3139 (toliau abu kartu - Projektai).
Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau - LRTK) pagal savo kompetenciją įvertinusi atliktus Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos 3 straipsnio pakeitimus, mano, kad direktyvoje numatytą skubos procedūrą priimant sprendimus dėl kitų Europos Sąjungos valstybių narių jurisdikcijai priklausančių televizijos programų laisvo priėmimo laikino ribojimo, būtų galima taikyti ir nekeičiant Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio.
LRTK nuomone, šiuo metu Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 1 punkte, taip pat šios dalies 3 punkte nurodytos neskelbtinos informacijos, tokios kaip karo propaganda, karo kurstymas, paskelbimo nustatymas yra pakankamas pagrindas LRTK taikyti ribojimus dėl televizijos programų ar atskirų programų laisvo priėmimo laikino sustabdymo siekiant išvengti grėsmės nacionalinio saugumo interesams Lietuvos Respublikoje.
LRTK mano, kad Projektuose turėtų būti numatytas privalomas LRTK konsultavimasis su nacionalinį saugumą užtikrinančiomis institucijomis vertinant konkrečios informacijos turinį jos keliamos grėsmės nacionalinio saugumo interesams aspektu. LRTK nuomone, dėl konsultavimosi būdo, terminų, atitinkamos išvados pateikimo tvarkos turėtų būti gauta nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų nuomonė.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-24 10:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media