2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Seminaras “Be emocijų. Lenkų-lietuvių dialogas apie 1938-uosius metus”

2018-12-04
 
Gruodžio 14 d., 17.30 val., Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius) įvyks seminaras " Be emocijų. Lenkų-lietuvių dialogas apie 1938-uosius metus"
2018 m. Lenkija ir Lietuva mini nepriklausomybės atgavimo šimtmetį, taip pat diplomatinių santykių užmezgimo 80-metį. Dėl įvairių priežasčių mūsų valstybės diplomatinius santykius nusprendė užmegzti tik praėjus dvidešimčiai metų po nepriklausomybės atgavimo. Kokios buvo tos priežastys? Kokios svarbiausios kliūtys trukdė padaryti tą anksčiau? Ar abi valstybės, nors oficialių santykių nebuvo, vedė neformalų dialogą? Tęsiant pokalbių ciklą „Be emocijų. Lenkų ir lietuvių dialogas apie...", kurį pernai pradėjo konferencija apie Józefą Piłsudskį, gruodžio 14 d. Vilniuje vyks seminaras, skirtas Lenkijos ir Lietuvos diplomatiniams santykiams, ypatingą dėmesį kreipiant į 1938 m. Tai tinkamas momentas be nereikalingų emocijų pažvelgti į praeitį ir apibendrinti abiejų valstybių pirmaisiais laisvės metais vykdomą užsienio politiką. Seminaras Vilniuje bus įžanga į kitų metų kovo mėnesį planuojamą konferenciją Kaune, kurios metu bus pristatyta speciali lenkų ir lietuvių publikacija apie 1938 metus. Seminare dalyvaus: profesorius Jonas Vaičenonis, lietuvių karo ir diplomatijos istorikas, dr Giedrė Milerytė-Japertienė, istorikė, susijusi su Kauno Vytauto Didžiojo universitetu, Simonas Jazavita, Kauno miesto muziejaus darbuotojas ir istorikas, Dominik Wilczewski, politologas ir svetainės przeglad baltycki.pl redaktorius, dr Paweł Libera, Lenkijos tautos atminties instituto Istorinių tyrimų biuro direktoriaus pavaduotojas, ir dr hab. Krzysztof Buchowski, istorikas, Balstogės universiteto profesorius, lenkų-lietuvių santykių specialistas.
Seminaro kalba: lenkų ir lietuvių su sinchroniniu vertimu. Įėjimas nemokamas.
Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno miesto muziejus, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, przeglądbaltycki.pl, Lenkijos Respublikos Ambasada Vilniuje
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-04 13:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media