2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami dalyvauti asociacijos Ahmadija rengiamame Nacionaliniame taikos simpoziume

2018-11-22
 
Ahmedas Farazas

Ahmedas Farazas

Mieli kolegos, kuo daugiau pažinsime vieni kitus, daugiau sužinosime apie šalia mūsų gyvenančius, tuo labiau praplėsime savo akiratį, geriau suprasime bendražmogiškąsias problemas. Su Lietuvos musulmonų bendruomene Ahmadija, jos vadovu Ahmedu Fazaru aš bendrauju palyginus neseniai, bet jau kartu su jais dalyvavau pasaulio bendruomenės suvažiavime Vokietijoje Jalsa Salana 2018, pajutau jų nesavanaudišką norą bendrauti, dalintis taikingumo, draugiškumo, kūrybiškumo idėjomis. Norintys dalyvauti Asociacijos Ahmadija Nacionaliniame Taikos simpoziume gruodžio 2 d. galite kreiptis el. p. JeronimasL@gmail.com, tel. 8 687 75147. Skelbimas pridedamas.
Jeronimas Laucius,
LŽS narys
 

 

Asmeninis Pakvietimas į Nacionalinį Taikos Simpoziumą
Asociacija Ahmadija veikia Lietuvoje nuo 2015 m. Ji yra susijusi su Ahmadija Musulmonų Bendruomene (AMB), kuri šiuo metu įsikūrusi daugiau nei 200 šalių visame pasaulyje ir vienija virš 15 milijonų narių. Jos šūkis yra „Mylėk kiekvieną nekęsk nė vieno". Mūsų pagrindinis tikslas yra meilės, taikos ir harmonijos skleidimas visame pasaulyje.
AMB nepailsdama dirba, skleisdama taikią Islamo žinią ir gyvena taip, kaip ir moko: pakantumo, lygybės, laisvės, pagarbos ir taikos dvasioje. Ji įvairiais būdais aktyviai tarnauja platesnei visuomenei, ar tai būtų laikas, skiriamas socialiniams projektams, ar labdara, ar benamių maitinimas, ar aplinkosauga, ar kraujo donorystė, kai reikia išgelbėti kieno nors gyvybę.
Jo Švenetenybė Hazrat Mirza Masroor Ahmad (ABA) yra Ahmadijos Musulmonų Bendruomenės pasaulinis lyderis, jis keliauja po visą pasaulį, tarnaudamas žmonijai. 
2004 m. Jo Šventenybė įsteigė JK kasmetinį Nacionalinį Taikos Simpoziumą, kuriame dalyvavo beveik tūkstantis žmonių; jų tarpe buvo ministrai, parlamentarai, dvasiniai lyderiai, diplomatai ir kiti svarbūs asmenys.
Asociacija Ahmadija šiuo metu tęsia AMB darbą Lietuvoje. Tuo tikslu ir organizuoja pirmą Nacionalinį Taikos Simpoziumą, kuris vyks 2018 m. gruodžio 2 d. sekmadienį 15 valandą, Crowne Plaza viešbutyje (M. K. Čiurlionio g. 84) Vilniuje. Taikos Simpoziumas yra pagrindinis Ahmadijos Musulmonų Bendruomenės renginys visame pasaulyje. 
Organizuojant Taikos Simpoziumus siekiama skatinti gilesnį supratimą apie Islamo ir kitus tikėjimus, ir įkvėpti bendromis pastangomis išsaugoti ilgalaikę taiką. Renginiai vyksta reguliariai visame pasaulyje ir pritraukia šimtus svečių iš visų visuomenės sluoksnių, įskaitant aukšto rango valstybės atstovus, diplomatus, parlamentarus ir religinius lyderius.
Atsižvelgiant į Jūsų svarbų darbą saugant taiką, meilę ir harmoniją Lietuvos žmonėms, mums būtų didelė garbė pamatyti Jus šiame renginyje. Šių metų renginio tema yra „Integracija ir Tolerancija Ilgametei Taikai".

 

 

Pagarbiai,
Ahmed Faraz
Asociacijos „Ahmadija" direktorius

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-11-22 14:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media