2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: NUOTAIKAI PRASKAIDRINTI

2020-11-14
 
Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas

Jonas Paulauskas,
LŽS narys

 

Šiomis dienomis Valstybinė darbo inspekcija išsiuntinėjo šalies darbdaviams rekomendacijas, kaip geriau apsaugoti savo darbuotojus nuo užsikrėtimo COVID-19. Perspėjimą pradėjo šitaip: „Praėjusį šeštadienį šalyje prasidėjo antras per metus nacionalinis karantinas, dėl kurio padėtis darbo rinkoje vėl komplikuojasi. Trečiadienį prastova jau buvo paskelbta 26 tūkst. darbuotojų, ir skaičius artimiausiomis dienomis toliau augs bent iki 50 tūkstančių. Tai reiškia, kad šių žmonių pajamos lapkritį bus mažesnės negu rugsėjį ir spalį (išskyrus darbuotojus, kurie ir anksčiau gavo minimalią mėnesio algą). Kol kas ramina tik tai, kad dabartinio karantino sąlygos yra ne tokios griežtos, kokios buvo kovą ar balandį, todėl bent lapkritį neturėtume matyti tokio atleidimų ar darbuotojų, patiriančių prastovas, masto, koks buvo pavasarį."

 

 

 

Taip turėtų elgtis darbdaviai. O kaipgi elgiasi eiliniai mūsų piliečiai? Deja... Prasidėjus koronaviruso pandemijai pirmosios jos bangos metu mūsų žmonės nusigando ir ėmė laikytis rekomenacijų ir nurodymų, kaip saugiau elgtis, kad patiems neužsikrėsti ir saugoti kitus, ypač senesnius asmenis (tėvelius ir senelius) nuo apkrėtimo. Tai kiek padėjo, todėl mūsų žmonės aprimo ir nustojo laikytis ribojimų. Deja, tai pagreitino antrosios bangos atėjimą ir užpkrato plitimą mūsuose (ir visame pasaulyje) žaibo greičiu. Jei pirmosios bangos metu užsikrėsdavo dešimtys, vėliau šimtai „neklaužadų", tai dabar, dar nepasiekus piko, skelbiama apie tūkstančius tokių nelaimėlių. Ir mirčių taip pat ėmė daugėti. Keista, bet atsirado bei daugėja ir „antivakserių", kurie neigia vakcinos naudą ir net patį virusą. Niekada negalvojau, kad mūsuose tiek daug bepročių, kurie tiki „feik" naujienomis ir absurdiškais tvirtinimais apie viruso „nebuvimą" ar vakcinavimo „žalą"... Ir matyt taip bus tol, kol neišmirs tokių tikėtojų visos šeimos...Gaila, kad pas mus nėra diktatūros. Būtų tada paprasčiau - surinkus visus tuos niekadėjus, priversti juos ligoninėse ir laikinos slaugos stovyklose gydyti užkrėstuosius ar užsikrėtusius...
Nors Vyriausybė ir taip baudžia už saugumo nuo viruso nesilaikymo. Bet, atrodo, kad nepakankamai griežtai. Tokių viruso neigėjų pakankamai pilna, kaip kokių tarakonų namo plyšiuose. Ir plyšoja jie, kaip svirpliai pakampėse. Turbūt baudos jiems per mažos arba pareigūnai, atsakingi už jų skyrimą, nepakankamai atsakingai vykdo savo pareigas. Todėl ir gyventojai nepakankamai atsakingi už savo nesaugų, nusikalstamą elgesį. Nors, pavyzdžiui, kai kur (pvz. JAV, Rusijoje, Kinijoje) surenkamos tūkstantinės sumos už tokį elgesį. Bet mūsų neigėjai "tarakonai" priešinasi, kol ir pas mus padėtis paaštrės, kaip tose šalyse. Kol pandemija taps nebesuvaldoma. Deja, pas mus nėra tiek gyventojų, tad nebeliks ir pačios šalies, kai tokį pat lygį pasieksime. Aleliuja....

 

 

NUOTAIKAI PRASKAIDRINTI
*Ar visi žinote, koks yra Daktariškos dešros skonis ? Ne? Teisingai, ištiesų, daktariškos dešros skonį žino tik daktaro žmona...

 

* Su interneto atsiradimu klausimas "ką veikti?" išnyko. Vietoje jo iškilo kitas klausimas: "kaip išsimiegoti per 4 valandas?"

* Vikipedija: "aš viską žinau!" Google: "aš viską atrasiu!" Internetas: "aš čia svarbiausias!" Elektra: "nejuokinkite, vaikai!"

 

* Kaip uždirbti interneto pagalba? Paprastai:
1. Išjungiame internetą.
2. Einame į darbą.

 

 

* Košę galvoje kartais reikia pamaišyti.. kad neprisviltų.. 
* Neįmanoma per vieną dieną pakeisti gyvenimo. Bet per vieną dieną galime pakeisti mintis, kurios pakeis gyvenimą. 
* Darbe prašo nervus palikti namuose. Namuose prašo nervus palikti darbe. Tai kur gi juos dėti?! 
* Sunku ginčytis su psichiatru: tu jam - mintį, jis tau - diagnozę.

 

* Yra puiki trijų "N" taisyklė: NĖRA NIEKO NEĮMANOMO!

* Sėdintis ant kalno viršūnės žmogus nenukrito ten iš dangaus..

 

* Tinginio gyvenimo principai:
Pamilk savo lovą kaip save patį.
Jei matai, kad kažkas ilsisi - padėk jam.
Darbas - šventas dalykas, neliesk jo.
Jei kažką gali padaryti rytoj - nedaryk šiandien.
Jei nori padirbėti - prisėsk, pasėdėk.. - ir noras praeis.
Jei darbas - sveikata, tuomet lai dirba norintys pasveikti.
Žmonės gimsta pavargę, o gyvena tam, kad pailsėtų..

 

* Jei vikšras laikytųsi praeities, jis niekada netaptų drugeliu.

* Feminizmas - iki pirmo sutikto tikro vyro, komunizmas - iki pirmo asmeninio kapitalo, ateizmas - iki pirmo kratymo lėktuve.

 

* Pasaulyje daugybė gražių vietų, bet pati mieliausia - ten, kur tavęs laukia! 
* Klysti - žmogiška, atleisti - dieviška!

 

 

* Jei plastikinis paketas suyra per 500 metų, o asfaltas per vieną žiemą - tuomet gal geriau dengti kelius plastikiniais paketais?.. 
* Žmogui tiek nedaug reikia laimei - bet tiek daug reikia, kad žmogus tai suprastų...

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-12-08 15:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media