2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas :: Jonas Paulauskas: sveiki, sulaukę netikėto sveikinimo!

2017-11-26
 
Jonas Paulauskas 
 
Kaip pastebėjo mūsų spauda, prasidėjusios lenktynės, kas išradingiau pasveikins Lietuvą su gimtadieniu, jau įsibėgėjo ir vyksta visu tempu. Mezgamos margiausios juostos, siuvamos ilgiausios vėliavos, rašomi nuoširdžiausi palinkėjimai ir t.t. Laukiantys ir iš širdies švęsiantys valstybės atkūrimo jubiliejų žmonės, tikėkime, dar parodys savo išradingumą. 
O štai „Rimi" prekybos tinklas Lietuvos žmones su artėjančiu valstybės gimtadieniu pasveikino itin originaliai, pateikdamas pirkėjams tualetinį popierių. Ant pakuotės šviečia užrašas „Sveikiname Lietuvą su atkūrimo 100-mečiu". Gerai dar, kad sveikinimas atsirado ant „Zewa" tualetinio popieriaus pakuotės, o ne ant lapelių, nuleidžiamų į kanalizaciją".
Tačiau suomiai,atsiuntę šį originalų sveikinimą mums, nebuvo jau tokie originalūs. Panaudoti tualetinį popierių netradiciškai jau buvo bandymų ir anksčiau. Ir jų "dizaineriški" darbai (čia, aišku, neturiu omeny tų niekingų tipelių, kurie kiša tualetinį popierių į kai kurias dešras ar dešreles) išties kartais laikytini meniškais. 
Siūlyčiau atkreipti dėmesį į tokio "dizaino" projektus, vaizduojančius tortus - eglutes iš tualetinio popieriaus. Šios idėjos gali praversti originaliam Naujametiniam vakarui, ar ne? Ne tik tam ritualiniam veiksmui, apie kurį vėlgi gana spalvingai aprašė mūsų ta pati spauda: 
"Kol valdžia žmogiai suka galvą, kaip kuo išradingiau ir gražiau pasveikinti gimtąją šalį, ši jau sulaukė vienos dovanos. Ir ne kokios nors „vau ar super", o labai žemiškos, būtinos kiekvienam iš mūsų. Lietuvą pasveikino tualetinio popieriaus gamintojas iš Suomijos, savo produkcijos pakuotę papuošęs užrašu „Sveikiname Lietuvą su atkūrimo 100-mečiu". Nusipirkai, parsinešei į namus, prisėdai ant unitazo ir pradedi galvoti, kokia ta mūsų Lietuva didelė užaugo. O jei dar ir pats popierius būtų „papuoštas" kokiais nors valstybės simboliais ar nacionalinėmis spalvomis, tai ir mintys būtų kur kas tauresnės bei iškilmingesnės.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-11-26 11:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media