2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Pasijuokime kartu

*print*

Archyvas :: Arūnas Marcinkevičius: Vyrai, meskite šalin kelnes!

2021-04-09
 
Arūnas Marcinkevičius

Arūnas Marcinkevičius

Arūnas Marcinkevičius

 

 

Vyrai, meskite šalin kelnes!
Pasirodo, yra daugybė argumentų ir istorinių paralelių, kodėl vyrams verta atsisakyti šio bene labiausiai vyriškąją giminę reprezentuojančio rūbo.
Šventę reikia švęsti. Galima ir be kelnių...
Bešvęsdami gegužės 1-ąją - visų norinčiųjų į Europą dieną, jūs, vyrai, be abejo, taip užsidūkote, kad pražiopsojote nepaprastai svarbią stipriajai lyčiai šventę. Tik nekiškite tos savo vasario 23 - niekas nesiruošia nei kariauti, nei taikytis. Kalbame apie daug rimtesnę šventę, nes tai - visos vyriškosios giminės išlikimo reikalas. O ne vien tų, kurie sugrįžta iš karo. Nes gegužės 7-oji - pasirodo - yra Pasaulinė Be Kelnių Diena. Pokštas, paniekinamai prunkštelėsite. Neskubėkite vaipytis, o geriau nusišluostykite ištryškusias seiles. Tai ne tik pokštas, bet ir rimta priežastis pagaliau iš esmės pagerinti savo vyriškąją sveikatą. Atsisakius pagaliau to žalingo įpročio. Kelnių.
KELNIŲ SĄMOKSLAS
Kažkodėl kelnės su tvirtu, plačiu odiniu diržu nuo seno laikomos vyriškumo simboliu. Aišku, kad ši rūbo forma labai susijusi su mūsų protėvių militaristine praeitimi: pabandyk pasisklaidyti mūšio lauke su plevėsuojančiais drabužiais. Bet jau ir nuo Antrojo pasaulinio karo praėjo bene 60 metų, o tvirtai užveržti diržai vis dar nesitraukia į atsargą.
Kaip ne keista, bet šią madą palaiko būtent... demokratija. Iš vienos pusės, feminizmo dėka moterys "atrado" kelnes. Iš kitos pusės, industrializacija, globalizacija ir kitos "-ijos" sukūrė "korporatyvinį" stilių. Rezultatas - visi pasaulyje ėmė rengtis vienodai. Ir ne ko nors verčiami, o savanoriškai, propaguodami visuose žemynuose "mūsų markę". Totalinė rūbų unifikacija nusivažiavo net iki to, kad uniforma, kuri panaikina nelygybę tarp įvairių socialinių grupių, buvo įvardinta kaip... ateities rūbas. Pridėkime čia dar visuotinį žavėjimąsi aviacija ir kosmonautika - ir lakūnų, ir astronautų rūbai aptemti bei...su diržais. (Vargšai mūsų proanūkiai - kas jų laukia ateityje).
Mados metrai, aišku, negalėjo neatkreipti dėmesio į šias pasaulines mados tendencijas. "Šiuolaikiniai žmonės nori nešioti uniformą. Jie neturi laiko rinktis",- tai italo Dž. Versače nuomonė. Bet rūbų kūrėjai nebūtų kūrėjai, jei nepridėtų kažką ir savo. Ir rado ką. Jei uniformą padaryti prigludusią prie kūno, ji ne tik panaikins seksualinius skirtumus, bet ir pabrėš figūros grožį. Rezultatas - dabartinė mada mus "užspaudė" ankštuose rūbuose taip pat stipriai, kaip prieš šimtą ir daugiau metų -moteris gorsetai, pagaminti iš banginio ūsų. Kol kas mes, vyrai, dar kvėpuojam. Ir net paeinam. Bet ar ilgam?
Suspausto vyriško pilvo tyko baisūs pavojai
Gal jūsų tarpe ir yra baleto mados gerbėjų, bet aptemti rūbai suspaudžia sąnarius dubens srityje. Ypač tai pasakytina apie džinsus. Be to, aptemptos kelnės sukelia vyrams ypatingą eiseną (ką primena - spėkite patys), o tai skatina stuburo slankstelių perkrovimą.
Be to, dar žemiau bambos yra daugybė svarbių kūno organų. O vien galimi limfmazgių sutrikimai griauna visą organizmo imuninę sistemą.
Aišku, minėtus trūkumus galima kompensuoti aktyviais pratimais gryname ore ir tobulinant balso pratimus. Kuo, beje, ir užsiima vos ne kasdien tikrieji uniformų nešiotojai. Likusioji vyriškos giminės dauguma paprastai tupinėja per dienas savo darbuose - tarnybose. O nuo "sėdimo" ir "aptempto" nuolatinio gyvenimo visai netoli iki pačių įvairiausių susirgimų (nuo prostatito iki vėžio). Ir tai dar ne baisiausia.

 NEVAISINGUMO MADA

Pasirodo, po ankštais rūbais paslėptose kūno dalyse pakyla temperatūra. Kai kurie gydytojai tai vadina "šilumine kastracija". Mat tam, kad pasigamintų normali vyriška sėkla, jo (jūsų, skaitytojau, vyre) lytinės liaukos turi būti 2-3 laipsniais žemesnėje, nei visas kūnas, temperatūroje. O aptemtos kelnės ir tokie patys trusikėliai prispaudžia mūsų (jūsų) "kiaušinėlius" prie kūno, taip perkaitindami juos. Taip sutrinka sėklos brendimo procesas. Paprastai - jau negrįžtamai. Na ką, dabar išsigandot? Ir jau apsičiupinėjote save? Labai gerai - vadinasi, galbūt dar ne viskas prarasta. Ir jūs, jau tapęs, pvz., seneliu, gal ir vėl tapsite tėveliu. Aišku, jei to panorės bobutė...
Lyčių lygybės labui reikia pridurti, kad moterims kelnės - pėdkelnės apsunkina jų "skylučių" ventiliaciją, sukelia perkaitimą ir padidintą drėgnumą. O tai - greičiausias būdas pasigauti kokią nors infekciją. Net ir paskutinis mados pirstelėjimas moterims - specialios kelnės "riebalams sudeginti" - gali turėti šalutinį poveikį.
Tad šalin ryžtingai tas kelnes!
Nepaisant visų išdėstytų ir pritrenkiančių faktų, didžioji dauguma vyriškosios giminės individų niekaip negali atsisakyti kelnių - kojinių. Negali - tai priversim. Štai Rusijoje, Vologdos srityje prieš keletą metų vienas deputatas vietos įstatymų organui pateikė pasiūlymą: uždrausti berniukams dėvėti sintetines glaudes ir džinsus - aptemptuolius, o - "šeimyninius" medvilninius trusikus ir laisvo kirpimo kelnes. Ir tai - ne tiek kova su Vakarų mada, kiek rūpinimasis palikuonių didėjimu akivaizdžiai nykstančioje Rusijoje.
Kardinaliausias šios kelniškos problemos sprendimo būdas būtų... iš viso atsisakyti kelnių. Juk yra pasaulyje drąsių tautų, tiksliau, jų vyriškųjų pusių. Škotai savo kiltuose, Javos salos gyventojai saronguose ar Amazonės indėnai - su palmės lapeliu. Bet jiems nelengva - turint omeny, kokią niekingą mažumą šie pusnuogiai indėnai sudaro, palyginti su likusiais kelnėtais vyrų milijardais. Beje, prieš keletą metų Europos Sąjungos statistikos valdyba (Eurostatas) tik po didelių vargų užregistravo kiltą kaip pagrindinį škotų vyrišką drabužį. Va taip!
O jums ar nekyla pabandyti gyvenimą be kelnių, juolab, kad artėja vasara? Rankšluostis, užuolaidos, chalato atraiža - viskas gali tikti šiam "šventam" vyriškam reikalui. Pradėkite nuo sodo, sodybos, pliažo. Atlaidžiai atremkite pirmuosius kaimynų, kaimo parduotuvės pardavėjos -vadybininkės žvilgsnius. Svarbiausia - jūsų puiki savijauta ir tokia pat tampanti jūsų sveikata. O vėliau - jau savaime: rudeninis pusvilnonis sijonas, žieminis grynos vilnos sijonas su pamušalu...
Neįtikinau? Liksite, toks, koks buvote, atseit, klasikiniame ir demokratiškame rūbe - kelnėse. Tik ką jūs išmanote apie demokratiją ir ar žinote kur ji gimė? Žinote - Graikijoje. Tai dabar atsisveikinant atsiverskite bet kokią istorijos knygą apie Senovės Graikiją ir pasižiūrėkite dar kartą į demokratijos gimdytojus. Pamatėte, kaip jie apsirengę? Puiku. Dar klausimų yra?

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-04-09 10:28
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

va

2021-05-04 16:40

Kam tos kelnės, jeigu bulvės tuoj sužydės...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Juozas

2021-04-21 09:39

Pritariu - be kelnių žymiai geriau.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media