2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJAS pasitinka vasarą – klausytojų laukia atsinaujinusi programa

2021-05-31
 
Liepa ir Marius J. Stacevičiaus LRT nuotr.

Liepa ir Marius J. Stacevičiaus LRT nuotr.

Gegužės 31 d. prasideda LRT RADIJO vasaros sezonas, kuriame klausytojų laukia naujos ir anksčiau pamėgtos laidos bei tiesioginės transliacijos iš skirtingų Lietuvos miestų.
„Norime, kad kur bebūtų mūsų klausytojas, automobilyje, darbe, namie ar gamtoje, įsijungęs LRT RADIJĄ išgirstų svarbiausią informaciją, sužinotų praplėstų akiratį, išgirstų geros muzikos. Ir, žinoma, kaip ir kiekvieną vasarą, stengsimės kuo dažniau išeiti iš studijos, kartu su informacinės laidos „Ryto garsai" komanda leisimės į keliones po Lietuvą. O pirmas susitikimas jau šį penktadienį. Klausytojų laukia tiesioginės transliacijos iš Lukiškių aikštės", - apie vasaros sezoną pasakoja LRT RADIJO vadovė Guoda Litvaitienė.
LRT RADIJO vasaros sezone - nauja aktualijų laida „LRT RADIJO ringas", kurioje atskleidžiamos aktualios visuomenei temos, diskutuojant su kelių skirtingų pozicijų atstovais. „Kokybiškų ir nepaviršutinių debatų demokratinei valstybei reikia ne tik rinkimų metu. LRT RADIJO ringe kviesime išgirsti skirtingus požiūrius ir argumentus visuomenei svarbiomis, o kartais ir ją skaldančiomis temomis", - teigia viena iš laidos vedėjų Liepa Želnienė.
„Norime, kad laidoje dominuotų skirtingų stovyklų argumentai. Kurie, tarsi smūgiai bokse, gali pasirodyti labai netikėti. Labai svarbu ir tai, kad argumentus po kiekvieno raundo vertins nepriklausomas ekspertas ir tai klausytojams padės orientuotis diskusijų jūroje", - apie naują laidą pasakoja antrasis laidos vedėjas Marius Jokūbaitis. Laidą „LRT RADIJO ringas" klausytojai galės išgirsti penktadieniais 09.05 val., „LRT aktualijų studija" eteryje ir toliau skambės pirmadieniais-ketvirtadieniais.
Į LRT RADIJO eterį grįžta vasarinė pokalbių laida „Vasaros popietė" ir jos vedėjų sekstetas: Gerūta Griniūtė, Gabrielė Martirosian, Lavija Šurnaitė, Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys ir Ignas Krupavičius. Kiekvieną darbo dieną nuo 14.05 iki 16.00 val. klausytojai girdės pokalbius su žymiais pašnekovais, laiko patikrintas ir naujas dainas bei turės galimybę sudalyvauti viktorinoje.
Trečiadieniais 12.12 val. klausytojai girdės antrąjį laidos „Parodos paveikslėliai" sezoną. Laidos vedėjas Julijus Grickevičius kvies pasivaikščioti po parodą, o kiekvieno pokalbio drobėje - nauja asmenybė. Kaip ir paveiksle ar nuotraukoje, pokalbyje užfiksuotas epizodas, momentas, gyvenimo periodas, kuriais laidos svečiai dalinasi su klausytojais. Pirmasis laidos svečias - Lietuvos akordeonininkas Martynas Levickis.
Antradieniais 12.12 val. skambės LRT RADIJO ir LRT audiotekos naudotojų pamėgtos pokalbių laidos „Pala, pala..." su Giedriumi Masalskiu kartojimai.
Ketvirtadieniais 12.12 val. klausytojai eteryje išgirs LRT tinklalaidės „Daiktiniai įrodymai" epizodus. Laidos vedėjas Aidas Puklevičius svečią kviečia pasikalbėti apie daiktus, kuriuose slypi įdomi, netikėta istorija, o laidos pabaigoje klausytojų laukia epizodo temą atitinkančių knygų rekomendacijos.
Laida „Sveikinimų ratas" nuo šiol skambės šeštadieniais nuo 18.10 iki 19.00 val.
LRT RADIJO klausytis galite gyvai portale LRT.lt.
Visas LRT RADIJO laidas galite rasti LRT audiotekoje.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-05-31 13:13
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Įdomu

2021-06-22 17:49

Būtų labai įdomu sužinoti, ar patys LRT atsakingi darbuotojai, vadovai klausosi LRT radijo laidų? Abejoju. Anksti rytais tikriausiai visi dar miega ir radijo tikriausiai nesiklauso.O rytais, pavyzdžiui, nuo 7 iki 8 val. skamba dažniausiai užsienietiška muzika, lietuvišką dainą retai išgirsi. Vertėtų atkreipti į tai dėmesį. Labai gerai, kad prisimenamos senos lietuviškos dainos ir tam skirta speciali rubrika. Bet kol papasakojama tos dainos istorija, kas atlieka, kada pirma kartą daina atlikta, nebelieka laiko pačiai dainai. Tiesiog daina vidury posmo nutraukiama 8 val. ryto žinių signalais. Ir tai pasikartoja jau kelinta savaitė. Argi negalima senai dainai prisiminti paskirti daugiau minučių,kad ji tvarkingai nuskambėtų visa ir iki galo? Akivaizdu, kad tokie dalykai kartojasi ir yra toleruojami, nes niekas nekontroliuoja rytmetinių laidų transliacijų.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media