2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO laida „Aktualijų studija“ – žiniasklaidos konkurso nugalėtoja

2019-01-26
 
Dainius Radzevičius apdovanoja Mindaugą Jackevičių

Dainius Radzevičius apdovanoja Mindaugą Jackevičių

LRT RADIJO laida „Aktualijų studija", kurioje buvo kalbama apie ukrainiečių imigrantų darbo sąlygas bei užmokestį Lietuvoje, žiniasklaidos konkurse „Dirbančiųjų sauga ir sveikata" pripažinta Metų radijo laida. Ją parengęs žurnalistas Mindaugas Jackevičius pagerbtas Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir Valstybinės darbo inspekcijos organizuoto konkurso apdovanojimuose.
Laidą galima išgirsti: http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013703319 .
„Lietuva deklaruoja meilę ir palaikymą Ukrainai, tačiau į mūsų šalį atvykstančių ukrainiečių laukia moderni vergovė ir išnaudojimas. Tą ir siekiau papasakoti radijo laidoje. Laikas budinti visuomenę, o politikams ir valdininkams - pradėti veikti", - sako M. Jackevičius.
Pasak LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, žurnalistikoje visada svarbiausias yra žmogus ir jo istorija: „Svarbūs faktai, emocijos, nuomonės. Tačiau visų svarbiausia yra jautrus ir tikras dėmesys toms problemoms ir priežastims, dėl kurių gali kilti ir kyla realus pavojus žmonėms, kurie kasdieniniuose darbuose gal net pamiršta saugoti patys save."
Konkurse dalyvavo 17 žurnalistų, pateikusių per dvidešimt kūrybinių darbų - straipsnių, reportažų, interviu, televizijos, radijo laidų, fotoreportažų, paskelbtų žiniasklaidoje 2018 metais. Darbus vertino komisija, sudaryta iš žiniasklaidos, komunikacijos ekspertų, darbuotojų saugos ir sveikatos specialistų. Vertinant darbus vadovautasi šiais vertinimo kriterijais: turinio aktualumas skaitytojų auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-01-26 10:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media