2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO eteryje – nauja pokalbių apie muziką laida „Pakartot“

2015-11-04
 
Karolis Vyšniauskas. Justės Urbonavičiūtės nuotrauka

Karolis Vyšniauskas. Justės Urbonavičiūtės nuotrauka

 

Nacionalinis transliuotojas vis plačiau atveria duris kokybiškai populiariajai lietuviškai muzikai. Prie sėkmingų pastarojo laiko projektų „Visu garsu" ir „Muzikos savaitė", kuriuos transliuoja televizijos kanalas LRT KULTŪRA, prisijungia dar vienas, skirtas LRT RADIJO klausytojams - tai laida „Pakartot".

„Pokalbiai apie lietuvišką muziką, kurią norisi pakartoti", - taip naująją laidą pristato jos iniciatoriai, ne vienerius metus su LRT bendradarbiaujanti Lietuvos muzikantus ir muzikos leidėjus vienijanti asociacija AGATA.

Laidos metu vintažinėje LRT RADIJO studijoje bus kalbinami muzikantai, koncertų organizatoriai, vadybininkai, apžvalgininkai, gerbėjai ir kiti žmonės, kuriantys Lietuvos muzikos sceną.

„Klausydami dainų įrašų ir eidami į koncertus mes girdime rezultatą - laidoje sieksime išsiaiškinti, kas yra už jo", - sako laidos vedėjas žurnalistas ir muzikos apžvalgininkas Karolis Vyšniauskas.

Pavadinimas „Pakartot" laidai pasirinktas tikslingai. „Pakartot.lt" - toks yra pernai startavusio didžiausio legalios lietuviškos muzikos portalo adresas.

„Norime, kad klausytojai atrastų lietuvišką muziką ir pamatytų, kokia ji įvairi ir kupina idėjų. „Pakartot.lt" portale galima legaliai klausytis praktiškai visos kada nors išleistos lietuviškos muzikos - tuo tarpu „Pakartot" radijo laidoje šiems įrašams suteiksime platesnį kontekstą", - paaiškina AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Laidoje bus kreipiamas dėmesys ne tik į tai, kas vyksta lietuviškoje muzikoje šiandien, bet ir į tai, kas skambėjo prieš kelis dešimtmečius. Kiekvieno mėnesio paskutinė laida vadinsis „PAKARTOT: Istorija" ir bus skirta lietuviškos muzikos praeičiai. Kaip Lietuvoje prasidėjo rokas, jeigu negalėjai nusipirkti gitarų? Kaip į Vilnių pateko pirmoji hiphopo kasetė ir ką žmonės galvojo jos klausydami? Kas dėjosi mūsų scenoje „laukiniais 90-aisiais"? Ir kaip atsitiko, kad Lietuva tapo „Eurovizijos" šalimi? Šioms ir kitoms istorinėms temoms bus skiriama po atskirą radijo dokumentikos laidą.

Lietuviškos muzikos istoriją „Pakartot" laida prisimins ir dėl kitos priežasties: kitais metais LRT RADIJAS švęs radijo 90-metį.

„Pakartot" radijo laida bus transliuojama šeštadieniais 12.10 val. per LRT RADIJĄ. Pirmoji laida eterį pasieks lapkričio 7 dieną. Studijoje viešės dainininkė ir dainų autorė, viena ryškiausių asmenybių šiandienos Lietuvos alternatyvios muzikos scenoje Eglė Sirvydytė.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-11-05 10:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media