2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: UAB „Radiocentras“ taikyta administracinė atsakomybė

2015-12-05
 
 

Š. m. spalio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), atlikusi radijo transliuotojo UAB „RADIOCENTRAS" radijo programoje „Zip FM" transliuojamos laidos „Radistai" patikrinimą piliečio skundo pagrindu, nustatė šiurkščių pažeidimų.

Įvertinus laidoje „Radistai" pateiktą informaciją nustatyta, kad buvo pažeistos Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatos bei Neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios viešosios informacijos žymėjimo ir skleidimo tvarkos aprašo reikalavimai - dienos metu buvo transliuojama smurtinio pobūdžio informacija, nebuvo įspėjama, kad tokia informacija gali daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams. Be to, patikrinimo metu buvo nustatyta, kad transliuotos laidos „Radistai" metu buvo skleidžiama draudžiama informacija.

Š. m. gruodžio 2 d. posėdyje už šiuos pažeidimus LRTK nusprendė bendrovei „RADIOCENTRAS" taikyti administracinę atsakomybę - radijo programos „Zip FM" direktoriui paskirta 144 eurų bauda.

 

Birutė Keršienė

Patarėja viešųjų ryšių ir užsienio klausimams

El. paštas birute.kersiene@rtk.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-05 09:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media