2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT radijo Metų žmogus – ambasadorius Petras Vaitiekūnas

2014-12-30
 
Petras Vaitiekūnas

Petras Vaitiekūnas

 

LRT radijas 2014-ųjų Metų žmogaus vardą skiria Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje, Nepriklausomybės akto signatarui Petrui Vaitiekūnui. Šis titulas jam suteikiamas už diplomatinę drąsą.

 Šiandien ambasadoriaus darbą Ukrainoje baigiantis Petras Vaitiekūnas Kijeve dirbo pastaruosius penkerius metus. Pasak užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, eidamas tiek šias, tiek ir ankstesnes ambasadoriaus Baltarusijoje, Latvijoje ar užsienio reikalų ministro pareigas, Petras Vaitiekūnas niekuomet nevengdavo atsidurti neramiose Europos vietose.

„Kai Rusijos kariuomenė buvo netoli Tbilisio ir niekas nežinojo - sustos jinai ar eis toliau, jis buvo būtent Tbilisyje. O šiemet, kuomet Kryme vyko vadinamasis referendumas, P. Vaitiekūnas buvo vienintelis Europos Sąjungos ambasadorius, kuris tuo metu buvo Kryme", -  sako užsienio  reikalų ministras Linas Linkevičius.   

Petro Vaitiekūno turima informacija padėjo ne tik užsienio politikos diskusijose, bet ir žiniasklaidai. Nemaža dalis žurnalistų pastebi, kad ambasadorius niekada neatsisakė suteikti naujausios informacijos apie įvykius Ukrainoje, o jo pasisakymai neretai būdavo atviresni ir griežtesni, nei būdinga diplomatui.

 Tai, kad Petras Vaitiekūnas visuomet darė daugiau negu priklauso diplomatui, sutinka daugelis LRT radijo kalbintų pašnekovų. Buvęs Seimo kancleris Jonas Milerius sako, kad nežinia, atsitiktinumas tai ar ne, bet tai, kad būtent Petras Vaitiekūnas pastaraisiais metais ėjo Lietuvos ambasadoriaus Ukrainoje pareigas, yra didžiulė sėkmė: „Yra tas valdiškas darbas, padarai jį ir niekas tau nieko prikišti negali, bet jis visąlaik darydavo žymiai daugiau, negu jam privalu. Aišku, jis jautė Ukrainos pulsą, dar nuo Sąjūdžio laikų, ir kai vyko pirmoji Ukrainos revoliucija, visada puikiai žinojo šios šalies įvykius... Tie, kurie priėmė sprendimą jį pasiųst į Ukrainą, priėmė patį geriausią sprendimą."

Pagal specialybę fizikas, Petras Vaitiekūnas, prasidėjus Sąjūdžiui, aktyviai įsitraukė į jo veiklą ir nuo to laiko liko politikoje.

LRT radijas Metų žmogų rinko vienuoliktą kartą.

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
https://mail.google.com/mail/u/0/h/9mnbbzbksd3d/?&cs=wh&v=b&to=lrt@lrt.lt http://www.google.com/url?q=http://www.lrt.lt&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNG5K-koShdJZcZKitOCCdMmSDmwjA

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-30 12:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media