2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Euroradijo auditorijai – Onutės Narbutaitės operos „Kornetas“ LRT multimedijų transliacija

2014-10-26
 
Onutė Narbutaitė

Onutė Narbutaitė

 

Lapkričio 8 d. Lietuvos ir užsienio operos mėgėjai pirmą kartą galės stebėti ir klausytis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pastatytos Onutės Narbutaitės operos „Kornetas" transliacijos LRT radijo, TV ir interneto kanalais.

 Šių metų vasarį įvykusi „Korneto" premjera, sužavėjusi tiek publiką, tiek kritikus, tapo reikšmingu šalies kultūriniu įvykiu. Librete, kurį parašė pati kompozitorė, originaliai sujungti Rainerio Marios Rilke's „Sakmės apie korneto Kristupo Rilkės meilę ir mirtį" bei įvairių kitų jo literatūrinių tekstų ir laiškų, taip pat amžininkų tekstų fragmentai. Kaip teigia O. Narbutaitė, ši operinė improvizacija XXI amžiuje tarsi kalba apie XVII amžiaus įvykių universalumą, tarsi sako, kad žmogaus ilgesys - meilės ar transcendencijos - nepaisant nieko, išlieka tas pats.

 Pasak operą režisavusio Gintaro Varno, šis pastatymas sąlygiškas, belaikis, kaip ir poezija. Operoje daug vizijų, sapnų, svajonių, dažnai svarbesnių už realybę. Tai ir kuria poetinę atmosferą. Vaidmenis „Kornete" sukūrė Tomas Pavilionis, Jovita Vaškevičiūtė, Gunta Gelgotė, Liudas Norvaišas, Jonas  Sakalauskas, Regina Šilinskaitė, Laura Zigmantaitė ir  kt. Pastatyme dalyvauja berniukų choras „Ąžuoliukas", LNOBT choras ir orkestras, dirigentas - Robertas Šervenikas.

 Šį kupiną teatrinių efektų spektaklį Europos transliuotojų sąjunga (EBU) įtraukė į 2014-2015 metų Euroradijo operų sezoną. LRT pirmą kartą Euroradijo klausytojams suteiks galimybę ne tik klausytis operos, bet ir stebėti jos vaizdo įrašą internetu. Kartu su LRT auditorija „Korneto" klausysis Australijos, Estijos, Lenkijos, Latvijos, Kroatijos, Serbijos, Slovėnijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos operos mėgėjai.

 O. Narbutaitės „Kornetas" - lapkričio 8 d., šeštadienį, 21 val. 5 min. per LRT KLASIKĄ, LRT KULTŪRĄ ir portale LRT.lt.

 Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-26 09:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media