2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT.lt stiprina naujienų rusų kalba skiltį

2014-08-12
 
 

Nuo šiol LRT.lt skiltyje „Naujienos rusų kalba" bus galima rasti ne tik LRT Radijo žurnalistų skaitomas žinias, bet ir pagal užsienio žiniasklaidos publikacijas parengtas naujienas ir analizes. Rugpjūtį rusišką LRT.lt skiltį praturtino bendradarbiavimas su Ukrainos leidiniu „Тиждень" („Tižden"), radijo stotimis „Cвобода" („Svoboda"), „Голос Америки" („Golos Ameriki") ir „Эхо Москвы" („Echo Moskvy").

Pasak LRT.lt vyriausiojo redaktoriaus Vladimiro Laučiaus, Rusijai pradėjus informacinį karą, Lietuvos viešojoje erdvėje jaučiamas objektyvios informacijos rusų kalba trūkumas. „Akivaizdžiai stinga objektyvios informacijos rusų kalba. Kai kurie komerciniai portalai jau senokai turi rusiškas skiltis, o visuomeniniam transliuotojui informacinio karo sąlygomis kaip niekad svarbu savo interneto portale skelbti rusų kalba žinias regionui aktualiomis temomis", - sako V. Laučius.

Jo teigimu, skiltis „Naujienos rusų kalba" yra stiprinama ne tam, kad į Kremliaus propagandą būtų atsakyta kitokia propaganda, o tam, kad rusiškai skaitantys LRT.lt vartotojai Lietuvoje ir svetur turėtų papildomų galimybių susipažinti su tikrovės sąmoningai neiškraipančia informacija. Skelbiamų žinių patikimumą užtikrina ir tai, kad LRT.lt partneriai yra solidžios bei autoritetingos žiniasklaidos priemonės.

Stiprinamoje skiltyje skaitytojai turės galimybę, be kita ko, sekti įvykius Ukrainoje ir gauti informacijos apie jų įtaką Rusijos ir Vakarų santykiams bei tolesnei politinei ir ekonominei raidai. Kai kurios naujienos ir analizės bus verčiamos į rusų kalbą iš lietuvių, ukrainiečių, lenkų kalbų.

Naujienas rusų kalba galite rasti adresu http://www.lrt.lt/naujienos/novosti

cid:image001.jpg@01CDE9BA.4A5A4070

Žilvinas Kulvinskis

Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovas

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +370 5 236 3299

Mob. +370 680 96781

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-09-20 08:25
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media