2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Apdovanoti lietuviškų radijo laidų autoriai - konkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojai

2018-04-13
 
LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius  įteikia prizą geriausios  radijo aktualijų laidos „Džinsai“ autorei Ingai Janiulytei

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius įteikia prizą geriausios radijo aktualijų laidos „Džinsai“ autorei Ingai Janiulytei

2018 m. balandžio 12 d. Vaidilos teatre įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti geriausių lietuviškų radijo ir televizijos laidų autoriai.
Š. m. sausio mėn. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau šešioliktą kartą paskelbė seniai jau tapusį tradiciniu konkursą „Pragiedruliai". Jo metu buvo vertinamos 2017 m. pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos.
Kiekvienais metais organizuodama šį konkursą LRTK siekia paskatinti kūrėjus kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio radijo ir televizijos laidas, todėl ir vertino jas atsižvelgdama į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą. LRTK taip pat siekia, kad šis konkursas taptų prestižiniu, Lietuvos valstybei ir jos kultūrai reikšmingu renginiu, o apdovanojimas šiame konkurse laidų kūrėjams - reikšmingu įvertinimu.
Vertinimo komisiją šiais metais sudarė LRTK nariai: poetas, vertėjas Antanas Jonynas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Vidas Mačiulis, poetė Dalia Teišerskytė, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis, politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius, žurnalistė Liudvika Pociūnienė, mokslininkas Mantas Martišius, žurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, politologas Vincentas Vobolevičius, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys.
Šių metų konkursui buvo pateiktos 84 laidos: 61 televizijos ir 23 radijo laidos. Geriausiomis buvo išrinktos šios 2017 m. pirmą kartą transliuotos laidos:
Geriausia radijo aktualijų laida - „Džinsai", autorė Inga Janiulytė, laida transliuota per „LRT RADIJAS".
Daugiausia balų šioje nominacijoje dar surinko laidos: „Apie smurtą" ir „Aplink Lietuvą" iš ciklo „60 minučių", autoriai - Edvardas Kubilius ir Rūta Kupetytė, transliuota per LRT RADIJAS ir „Apie organų donorystę iš ciklo „Jūsų lūpomis", autoriai - Vilma Kulytė, Patricija Tilvikaitė, transliuota per „Start FM".
Geriausia radijo dokumentika - Radijo dokumentika.„Kančios ir tradicijos Bavarijoje", autorė Vaida Pilibaitytė, laida transliuota per „LRT RADIJAS".
Taip pat daug balų surinko „Radijo dokumentika. Vienos dainos istorija", autorė Vita Ličytė, transliuota per LRT RADIJAS ir „Radijo dokumentika. Gimę ne savo kūne", autorė Indrė Anskaitytė, transliuota per LRT RADIJAS.
Geriausia radijo pokalbių laida - „Tarp kabučių", autorė Eglė Malinauskienė, laida transliuota per „FM99".
Daugiausia balų šioje nominacijoje dar surinko trys Sigučio Jačėno laidos iš ciklo „Susitikimai Teatro aikštėje": apie Juozą Liepuonių, apie Antaną Stanevičių ir apie Gražiną Juodytę, transliuota per Extra FM.
Originaliausia radijo laida buvo išrinkta „Kriminomitologija" I ir II epizodai iš radijo teatro ciklo „Bilietų nėra", autoriai: Julija Šatkauskaitė, Raimundas Paulauskas, Ignas Šatkauskas, Rasa Kregždaitė, Ignas Gužauskas, Vygandas Vadeiša, Milda Noreikaitė, Paulius Markevičius, Marija Petravičiūtė, Gediminas Rimeika, Šarūnas Zenkevičius. Laida transliuota per Vilniaus universiteto radijo programą „Start FM".
Specialusis prizas šiais metais atiteko uždarajai akciniai bendrovei RADIJO STOTIS „ULTRA VIRES", transliuojančiai radijo programą „Lietus" už lietuviškos muzikinės kultūros puoselėjimą.
Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti originaliais diplomais, kuriuos kūrė grafikas Egidijus Rudinskas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-13 12:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media