2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: LRT RADIJO eteryje ir portale LRT.LT – išskirtinis pavasario gamtos koncertas

2018-05-04
 
Gegužės 6 d., sekmadienį, 7.05 val. LRT RADIJAS ir LRT.LT vėl transliuos išskirtinį bundančios gamtos koncertą, dar vadinamą paukščių „Eurovizija". Kasmet pirmąjį gegužės sekmadienį minima Tarptautinė paukščių choro diena, o LRT RADIJAS jau trečius metus jungiasi prie unikalios Airijos radijo RTE RADIO 1 naktinės transliacijos. Jos metu klausytojai visame pasaulyje galės išgirsti ir Lietuvos paukščių balsus, o nuo 7.05 val. ryto LRT RADIJO eteryje visą valandą skambės įvairių Europos ir pasaulio gamtos kampelių, tarp jų - ir Žuvinto biosferos rezervato paukščių choras.
Šiai unikaliai tarptautinei transliacijai LRT RADIJO komanda pradeda ruoštis jau prieš kelis mėnesius. Su Airijos transliuotoju RTE derinama programos eiga ir jungimųsi iš skirtingų šalių laikas. Radijo inžinieriai padeda nuspręsti, kurioje vietoje LRT RADIJO komandai įsikurti, kad būtų užtikrintas kokybiškas ryšio signalas ir garsas.
Drauge su Žuvinto biosferos rezervato direkcijos darbuotojais stebima bundanti gamta, paukščių elgsena, orų prognozė ir pagal tai spėjama giesmininkų įvairovė „Paukščių choro" dieną. 
„Man, kaip transliacijos vedėjai, tenka iš naujo pasikartoti paukščių rūšių pavadinimus ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba. Žinoma, kad atpažindami balsus eteryje neišsiversime be vietovę puikiai pažįstančių ornitologų", - pasakoja projekto koordinatorė, LRT RADIJO laidų vedėja Vaida Pilibaitytė. „Bet realybė tokia, kad šio koncerto atlikėjus ir jų pasirodymų eigą nuspėti sunku."
Intensyviausi darbai prasideda „Paukščių choro" išvakarėse - šeštadienį. „Žuvintos biosferos rezervato direkcijoje įkuriame kilnojamąją radijo studiją. Įvairiose vietose inžinieriai prijungia kokybišką garsą klausytojams užtikrinančius mikrofonus ir atlieka ryšio bandymus", - vardija Vaida. „Nemiegame visą naktį, nuolat bendraujame su studijomis Vilniuje ir Dubline. Projekto sumanytojai iš RTE nori, kad su aušra klausytojų ausis visame pasaulyje pasiektų pačios pirmos pavasario choro giesmės, saulei kylant susiliejančios į nepakartojamą „Paukščių chorą."
Vaida žada, kad, esant palankioms oro sąlygoms, LRT RADIJO klausytojai pirmąsias gamtos koncerto arijas iš Žuvinto gali išgirsti ir anksčiau - po 5 ar 6 val. žinių. „Tą sekmadienį tikrai verta pabusti anksčiau. Tų, kurie klausėsi pernai, turbūt įtikinėti nereikia", - tikina transliacijos vedėja.
Unikalios „Paukščių choro" transliacijos iš viso pasaulio kviečiame klausytis gegužės 6 d., sekmadienį, nuo 7.05 val. per LRT RADIJĄ.
Nuo 2.05 iki 8.00 val. ryto išskirtinę galimybę klausytis visos Airijos radijo RTE RADIO 1 (anglų k.) retransliuojamos programos, kurioje tiesiogiai bus galima išgirsti įvairių šalių paukščių giesmių, turės portalo LRT.LT lankytojai.
 
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-04 14:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media