2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Per LRT radiją – „Coldplay“ koncertas

2016-07-29
 
 

Vasara - ne tik festivalių, bet ir koncertų metas. Šiltuoju metų laiku didžiosios koncertinės arenos rengia įspūdingus pasaulinio garso atlikėjų pasirodymus, kurių Europoje šią vasarą apstu. Tiems, kas  neturi laiko ir galimybių nuvykti į Londoną, Paryžių ar kitur, LRT radijas dovanoja galimybę drauge su daugiatūkstantine Europos muzikos gerbėjų minia mėgautis vienos geriausių britų roko grupių „Coldplay" pasaulinio turo „A Head Full of Dreams" koncerto akimirkomis. 

Pasaulį užkariavusių rokerių iš Didžiosios Britanijos „Coldplay" pasirodymas, kupinas geros muzikos ir įspūdingų šou elementų, per LRT radiją bus transliuojamas liepos 31 d. po 18.00 val. žinių.

Tad pasitelkite vaizduotę ir pasinerkite į vienos populiariausių muzikos istorijoje grupės „Coldplay" gyvo garso koncertą, įvykusį birželio 23 d. Amsterdame, kurį tada stebėjo per 52 tūkst. grupės gerbėjų. Galimybę transliuoti šį „Coldplay" koncertą dovanoja Europos transliuotojų sąjungos (EBU) partneris - Nyderlandų radijas NPO.

„Coldplay" - 1998 m. susikūrusi roko muzikos grupė iš Didžiosios Britanijos. Chrisas Martinas ir Johny Bucklandas pirmąsyk susitiko Londono universiteto koledže 1996 m. rugpjūtį ir netrukus sukūrė projektą pavadinimu „Pectoralz".

Guy Berrymanas, Martino ir Bucklando bendraklasis, prie grupės prisijungė šiek tiek vėliau. 1997 m. grupė, pakeitusi pavadinimą į „Starfish", rengė pasirodymus nedideliuose klubuose. Ch. Martinas paprašė savo ilgalaikio mokyklos laikų draugo Philo Harvey, kuris tuo metu studijavo klasikinę muziką Oksfordo universitete, būti grupės vadybininku. Nuo tada Ph. Harvey tapo penktuoju „Coldplay" nariu. Grupės sudėtį užbaigė Willas Championas, tapęs jos perkusininku. Galiausiai grupė apsistojo ties pavadinimu „Coldplay".

Pasaulinio pripažinimo kolektyvas sulaukė 2000 m. su savo singlu „Yellow". Tais pačiais metais debiutinis „Coldplay" albumas „Parachutes" pelnė „Mercury" apdovanojimą. 2003 m. žurnalo „Rolling Stones" skaitytojai „Coldplay" išrinko geriausia metų grupe. 2005 m. išleistas kolektyvo albumas „X&Y" buvo pripažintas geriausiai parduodamu. Paskutinį albumą „A Head Full of Dreams" „Coldplay" lyderis Ch. Martinas apibūdino kaip „kažko pabaigą". Kažko, bet ne grupės.

Per savo karjerą grupė pelnė daugybę muzikinių apdovanojimų, tarp jų aštuonis „Brit" - iš jų tris Geriausios britų grupės, penkis MTV vaizdo muzikos ir septynis „Grammy" apdovanojimus iš 25 nominacijų.

„Coldplay" pardavė daugiau nei 80 mln. įrašų visame pasaulyje. 2009 m. gruodį žurnalo „Rolling Stone" skaitytojai išrinko grupę ketvirta geriausia 2000-ųjų grupe. „Coldplay" yra aktyvūs įvairių socialinių ir politinių projektų, pvz., „Oxfam Make Trade Fair" kampanijos ir „Amnesty International", rėmėjai. Grupė taip pat pasirodė įvairiuose labdaros projektuose - „Band Aid 20", „Band Aid 30", „Live 8" ir kt.

Taigi kas gali būti geresnio ir vasariškesnio už gyvo garso ritmus, įspūdingą šou ir nevaržomą publikos reakciją britų rokerių „Coldplay" koncerte, įvykusiame birželio 23 d. Amsterdame? Jo akimirkos - per LRT radiją liepos 31d. po 18.00 val. žinių.

Daugiau informacijos:

Miglė Talalytė

LRT.lt redaktorė

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +370 5 236 3027

Mob. +370 601 90206

www.lrt.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-07-29 11:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media