2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Šventinių koncertų gūsis per LRT RADIJĄ

2016-12-23
 
 

Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų proga LRT RADIJAS savo klausytojams dovanoS žymių pasaulio popmuzikos, roko ir džiazo atlikėjų koncertus, vykusius šiais metais įvairiuose  Europos festivaliuose ir garsiiausiose koncertų salėse.

„Planuodama šių metų šventinę Kalėdų ir Naujųjų metų muzikinę programą nusprendžiau ją paįvairinti visa plejada gražių koncertų, kuriuos turime galimybę gauti iš Europos transliuotojų sąjungos (EBU) Euroradijo projekto, - pasakoja LRT RADIJO muzikos vyriausioji redaktorė Birutė Paškevičienė. - Pradedant gruodžio 25d. kasdien, po du kartus per dieną  14 arba 15 ir 21valandomis transliuosime žinomų pasaulio popmuzikos, roko ir džiazo atlikėjų, Londono gospelų chorų ir ansamblių koncertus."

Pasak B. Paškevičienės, be 12  EBU koncertų, šventinėmis dienomis dar skambės vieno populiariausių gyvo garso TV projektų - „Auksinio balso" - Naujųjų metų šventinis koncertas, auksinių B. Gorbulskio dainų koncertas bei Gražiausių kino filmų muzikos Gala koncertas.

Pirmąją Šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25d. į šventinius radijo klausytojų namus džiaugsmingai pasibels Londono ospelų chorai, ansambliai ir solistai. Jų atliekami gospelai skambės iš Londono karališkosios Alberto salės.

Antrosios  Šv. Kalėdų dienos muzikinę programą papuoš net du koncertai: tai  Londono džiazo festivalio atidarymo Gala koncertas iš Londono „Barbican Hall" ir Portugalijos Fado karalienės, koncertuojančios visame pasaulyje ir portugališkuoju fado džiuginusios Lietuvos melomanus, C. Brancko koncertas iš Vailburgo pilies Heseno žemėje.

Šventiniai Euroradijo koncertai skambės kasdien po du kartus 14 arba 15 ir 21val. po Žinių.  Ištikimi LRT RADIJO klausytojai  nuo Šv. Kalėdų iki pat Naujųjų metų turės galimybę mėgautis airių kompozitoriaus, roko atlikėjo ir gitaristo G. Hansardo  koncerto įrašais iš „Summer‘s Tale 2016" festivalio Liuneburge (Vokietijoje).

„Transliuosime JAV alternatyvaus roko grupės „Nada Surf" ir Austrijos radijo ORF simfoninio orkestro koncertą iš ORF „Radiokulturhaus" salės Vienoje, JAV džiazo atlikėjo, 2014 m. „Grammy" nugalėtojo ir šių metų, šio garbingo apdovanojimo nominanto G. Porter koncerto įrašą iš festivalio „Rock en Seine" Prancūzijoje. Beje, G. Porteris 2017 m. pavasarį planuoja koncertuoti Lietuvoje, Kauno džiazo festivalyje", - pasakoja B. Paškevičienė.

Šventinėje Euroradijo koncertų  galerijoje ir du britų popmuzikos, roko, bliuzo ir soul muzikos atlikėjai  J. Blakas  ir H. Coltmanas. LRT RADIJAS transliuos jų koncertus  iš „Lollapalooza Berlin" ir EBU „Eurosonic" festivalių. Neišsenkama energija, nuotaikinga muzika mus džiugins ir Kubos džiazo muzikos autorius, pianistas, aranžuotojas,  įvairių orkestrų ir ansamblių vadovas, džiazo veteranas J. Valdesas ir jo vadovaujama grupė iš EBU „Eurosonic" festivalio.

Šventinę Euroradijo koncertų savaitę Naujųjų metų naktį, tuoj pat po vidurnakčio, vainikuos populiarios grupės „Coldplay" koncertas iš Amsterdamo. Tie, kas pirmenybę teikia lietuviškai dainai, sutinkant Naujuosius ir Naujųjų metų naktį galės rinktis nuotaikingą ir šmaikštų auksinių B. Gorbulskio dainų koncertą „Tu ateik į pasimatymą" su E. Sašenko ir L Mikalausku, kurie ne tik dainavo B. Gorbulskio dainas, bet ir šauniai vedė koncertą,  o išaušus Naujųjų metų pirmai dienai visus pakvies Vienos „Musikverein" auksinę salę iš kurios tiesiogiai bus transliuojama transliuosime Vienos pokylių muzika. Gros Vienos filharmonijos orkestras,  dirigentas G. Dudamelis.

Klausykitės LRT RADIJO programos ir skambiai švęskite Kalėdas ir Naujuosius metus!

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-12-23 14:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media