2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Savaitės tema

*print*

Archyvas :: „Facebook“ ir Europos žurnalistikos centras steigia fondą, kuris rems Europos vietinę žiniasklaidą koronaviruso krizės metu

2020-04-09
 
Europos žurnalistikos COVID-19 paramos fondui „Facebook" skiria 3 milijonus dolerių
Vietinė žiniasklaida ir žurnalistai COVID-19 pandemijos metu žmonėms yra ypač svarbūs - iš jų sužinoma kritiškai svarbi informacija apie viruso plitimą ir apie tai, kaip apsaugoti savo draugus, šeimas bei bendruomenes. Žiniasklaida koronaviruso pandemijos metu dirba ypač sudėtingomis sąlygomis, maža to, dabartinė ekonominė krizė jai smogė pirmiausia. Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją, šiandien įsteigtas Europos žurnalistikos COVID-19 paramos fondas, kurio paramą galės gauti vietinė Europos šalių, taip pat ir Lietuvos, žiniasklaida.
Europos žurnalistikos COVID-19 paramos fondą įsteigė „Facebook" žurnalistikos projektas ir Europos žurnalistikos centras (EŽC) - ne pelno organizacija, bendradarbiaujanti su viso žemyno leidėjais. Fondas padės Europos šalių žurnalistams šiuo sudėtingu laikotarpiu, kad jie galėtų ir toliau skelbti svarbias naujienas. Į šio fondo paramą galės pretenduoti ir vietinė Lietuvos žiniasklaida.
EŽC paskirstys fondo lėšas, tarp jų ir „Facebook" investuotus 3 milijonus dolerių, smulkioms ir vidutinėms žiniasklaidos priemonėms ir žurnalistams labiausiai nukentėjusiose Europos šalyse. Taip siekiama paremti vietinę žiniasklaidą ir prisidėti prie patikimų su COVID-19 susijusių naujienų sklaidos.
EŽC dėl finansavimo skyrimo spręs remdamasis nustatytais kriterijais ir administruos dotacijas nepriklausomai nuo „Facebook". Dotacijų paskirstymui nedarys įtakos tai, kaip žiniasklaidos priemonės naudoja „Facebook" įrankius ir produktus. Parama galės būti panaudota tokioms iniciatyvoms, kaip, pavyzdžiui, specialūs COVID-19 naujienlaiškiai, darbo užmokesčio didinimas, laisvai samdomų žurnalistų samdymas, bendruomenės grupių steigimas, konkrečiam regionui aktualių duomenų skelbimas, virtualių renginių organizavimas ir kita.
„Visoje Europoje vietinė žiniasklaida kovoja dėl išlikimo, - sakė Europos žurnalistikos centro direktorius Adamas Thomas. - Žurnalistus smarkiai paveikė koronaviruso sukelti ekonominiai veiksniai, nepaisant to, turėdami minimalius išteklius jie ir toliau skaitytojams pateikia svarbiausias naujienas. Be skubios paramos vietinė ir bendruomeninė žiniasklaida negalės kovoti su dezinformacija ir efektyviai informuoti piliečių. Europos žurnalistikos COVID-19 paramos fondas yra skirtas apsaugoti žurnalistus, kurie per šią krizę glaudžiai bendradarbiauja su savo bendruomenėmis."
Norintys pretenduoti į šią paramą kviečiami sekti europeanjournalism.fund tinklapį, kuriame bus skelbiama, kur ir kada bus galima teikti paraiškas.
Šis „Facebook" įsipareigojimas yra viena iš daugelio kompanijos iniciatyvų COVID-19 krizės akivaizdoje. Kompanija jau skyrė 100 mln. dolerių paramą pasaulio žiniasklaidai koronaviruso krizės metu, taip pat 1 mln. dolerių vietiniams naujienų kanalams, 1 mln. dolerių faktų tikrinimo organizacijoms ir 1 mln. dolerių Tarptautiniam faktų tikrinimo tinklui. „Facebook" žurnalistikos projektas taip pat skyrė 300 mln. dolerių žurnalistams visame pasaulyje per įvairias programas ir partnerystes.

Kontaktai žiniasklaidai:
Maksimas Reznikovas
Fabula Hill+Knowlton Strategies
maksimas@fabula.lt
M +370 652 85425
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-04-09 18:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media